Yaşam

Murat Kurum, Gazzeli çocuklar için açılan sergiyi gezdi: Gazze’nin kalbi Filistin’in sesi

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Lider Adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına devam ediyor.

GAZZE ÇOCUK RESSAMCILAR SERGİSİ

Kurum, Beyoğlu Taksim Camii’nde öğle namazını kıldıktan sonra Bağlantı Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Gazze Çocuk Ressamları Sergisini ziyaret etti. Murat Kurum beraberindeki heyetle sergiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Sergide sütunların ortasında oyuncak ve çanta gibi çocukları temsil eden eşyalar da yer aldı. Kurum, beraberindeki heyetle birlikte Gazzeli çocukların çektiği fotoğrafları da inceledi.

‘FİLİSTİN’İN SESİ VE GAZZE’NİN KALBİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Kurum, İstanbul’un sadece kendisini ilgilendiren bir şehir olmadığını, aynı zamanda 5 bin yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir şehir olduğunu söyledi. “Biz birçok mazluma, mazlum coğrafyaya kucak açmış bir şehriz. Bugün İstanbullu kardeşlerimiz, Filistinli çocuklarımızın acılarını, üzüntülerini resmettikleri stantta, Gazze’de İstanbul’un lalelerini açtırmak için çaba harcıyorlar. Filistin’deki trajediyi sona erdirme çabası.

O yüzden İstanbul güçlü olacak ki mazlum bölgedeki tüm kardeşlerimiz huzur içinde olsun. İyi eğlenceler. İstanbul güçlü olacak ki orada yardım bekleyen kardeşlerimize her zaman ulaşabilelim. Gazze’deki ‘Zarife’ evladımızın, Gazze’deki ‘Ahmet’ çocuğumuzun acısını paylaşalım ve bu trajediyi tüm dünyaya duyuralım. Burada yaşanan dram gerçekten hepimizi yaralıyor. Maalesef tüm dünya gazetecilerimizin öldürüldüğü, binlerce masum çocuğun katledildiği bir trajediyi izliyor. Ancak Filistin’in sesi, Gazze’nin kalbi olmaya devam edeceğiz. Onları asla yalnız bırakmayacağız. İstanbul her zaman güçlü olacaktır. İstanbul tüm dünyaya umut olacak. İstanbul ayakta kalacak ki bu coğrafyada yaşayan kardeşlerimiz her zaman umutlu ve sevinçli olsun.

Burada Bağlantı Başkanlığımızın kurduğu stantta Gazzeli çocuklarımız yaşanan dramı ve acıyı anlatıyor. Filistin’deki bu zulmü bir kez daha en güçlü şekilde kınıyoruz. Bunu kınıyor, oradaki dramın bir an önce bitmesini, çocukların bombalar eşliğinde değil, aileleriyle birlikte huzur ve güven içinde okula gitmelerini, oradaki kardeşlerimizin huzur içinde yaşamasını diliyoruz. İnşallah onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. İstanbullular ayrılmayacak. Türkiye’deki 85 milyon insan sizi yalnız bırakmayacak. “Gazze’deki dramı sona erdirmek için orada olan kardeşlerimize el ele, her zaman yardım eli uzatmanın gayreti içinde olacağız.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu