Haber

Dilan Polat Davasında ‘Ordu’ Kritik Durumda! Avukatı Hakkında Büyük İddia: “Vergi Cezalarını Sildirdi”

Uzun süredir kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarından soruşturmaya tabi tutulan ve mal varlıklarına el konulan Dilan-Engin Polat çiftinin mali işlerini yürüten avukatlarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Avukat Ahmet Gün’e yönelik yeni iddialar gündeme bomba gibi düştü. Gün’ün şoförünün 3 yıl önce yargılandığı davada, “Gün’ün farklı kişiler adına paravan şirketler kurduğu belirtildi. “Vergi borçlarını rüşvetle sildirdi” diyerek iddialarda bulundu.

Lüks hayatlarıyla gündemde olan ve sosyal medyada milyonlarca takipçisi bulunan Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın servetinin kaynağına ilişkin soruşturma sürüyor. Polat çifti, paravan şirketlerden var olmayan mallar satın alıp bunları sahte belgelerle başka şirketlere satmakla suçlanıyor.

Türkiye, kara para aklama iddiaları nedeniyle mal varlıklarına el konulan ve yurtdışına çıkış yasağı getirilen Dilan-Engin Polat çiftini konuşurken, ortaya atılan yeni bir tezle gözler Ordu’ya çevrildi. Gazeteci Erk Acarer, Dilan Polat davasıyla ilgili Ordu’yu işaret ederek yaptığı paylaşımda, Polat çiftinin Ordu’da bir güzellik salonuna bağlı kazançlı işleri olduğunu yazdı.

Dilan Polat dosyasındaki kilit ismin Ordu-Fatsalı avukat Ahmet Gün olduğu iddia edildi.

Birgün’den Onur Durmuş’un haberine göre Dilan-Engin Polat’ın mali işler sorumlusu avukat Ahmet Gün, iş hayatını İstanbul’da sürdüren ve Ordu-Fatsa’da ofisi bulunan Ahmet Gün’ün, Ordu-Fatsa’da kendisine ait bir binasının bulunduğunu söyledi. Fatsa. Dilan Polat Eğlence Merkezi’ni açmayı planladığı ve yapılan incelemelerin ardından açılışı iptal ettiği öğrenildi.

Mali işler avukatı Ahmet Gün, canlı yayında Dilan Polat ve Engin Polat’ın 2022 yılında tahmini 100 milyon lira ciroya sahip olduklarını ve 7 milyon vergi ödediklerini duyurdu. Ahmet Gün, canlı yayında ‘kara kutu’ olduğu iddialarına yanıt vermedi. Canlı yayına bağlanan Dilan Polat, “Ahmet Bey artık konuşmayın” uyarısında bulundu.

Dilan-Engin Polat çiftinin ‘kara kutusu’ olduğu iddia edilen mali işler avukatı Gün hakkında, Ordu’da Ordu Emniyet Müdürlüğü ve MİT mensuplarının 3 gündür sıkı kontrolde olduğu iddia edildi. Soruşturma kapsamında Gün’ün yakınlarının ve Ordu’da iş yaptığı kişilerin ifadeleri alınırken, eski şoförü Gün’le ilgili çarpıcı iddialara bomba gibi düştü.

Birgün’den Onur Durmuş’un ele geçirdiği mahkeme kayıtlarına göre, Ahmet Gün’ün 6 yılı aşkın süredir şoförlüğünü yapan Y.Ş. 2020 yılında vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlarından yargılandığı davada Ahmet Gün’e birçok suçlamada bulunulmuştu.

Y.Ş. Mahkemeye verdiği ifadede, Ahmet Gün’ün kendisine daire verilmesi karşılığında şirket kurduğunu ve karşılığında kendisine senet imzalattığını, söz konusu belgeyi de mahkemeye sunduğunu iddia etti. Daha sonra kendi adına açılan şirketin paravan olduğunu öğrendiğini ve MASAK ile Vergi Kontrol Kurulu’na şikayette bulunduğunu belirten Y.Ş. “Hatta bu şikayetin gerçek olması nedeniyle ihbar primi almaya hak kazandığım da bana bildirildi.”

Ahmet Gün’ün kendisine uyguladığını iddia ettiği prosedürle birçok kişiyi aldattığını, paravan şirketler aracılığıyla devlete ve hazineye zarar verdiğini iddia eden Y.Ş., mahkemeye verdiği ifadesinde yaklaşık olarak Ahmet Gün’ün sorumlu olduğunu belirtti. Ağır ceza alan şirketlerin yüzde 10’u. Para karşılığında cezalarının iptal edildiğini açıkladı.

Gün’ün bu çalışmaları yürütürken vergi dairesi çalışanları, İstanbul Vergi Mahkemesi hakimleri, Danıştay üyeleri ve Abdullah Gül’ün bir danışmanına da yer verdiği belirtildi.

Y.Ş. Bir başka iddiada ise, 2013-2014 yılı ortasında Çağlayan Adliyesi’nde Abdullah isimli vergi hakiminin Ahmet Gün’ün talebi üzerine 50 milyon TL değerinde belge kararlaştırdığını, karşılığında Gün’ün Abdullah isimli hakimin düğün masraflarını karşıladığını iddia etti. .

Gün için çalışırken tanık olduğunu iddia ettiği bir olayı daha mahkemeye sunan Y.Ş., şunları kaydetti:

“Ahmet Gün’ün evinin bahçesinde hakimler ve eşleriyle toplantı yaptığı gün, bu toplantıya Anayasa Mahkemesi raportörü de katıldı. Burada raportör, babasının devlete olan 1 milyon 600 bin TL’lik borcunun silinmesini talep etti. Daha sonra ilgili vergi dairesi amiri gelip geçmişe ait evrakları hazırladı. Vergi Dairesi mührü kullanılarak hazırlanan belgede borç siliniyordu. Bu işlem sonrasında vergi dairesi başkanına miktarını tam olarak bilmediğim dolar cinsinden para ödendi.”

Ahmet Gün’ün muhasebesini yaptığı büyük şirketlerin vergi eksikliklerini ilgili vergi dairelerine bildirerek ceza almasını engellediğini iddia eden Y.Ş., “Odada bulunan Nevin isimli bayan Sirkeci Ticaret, Ahmet Gün’e bağlı çalışan ZY’nin sahte imzalı şirketlerinde değişiklik yaptı. İstediği işlemi yapar. Bu bayana defalarca rüşvet vermem emredildi. Ahmet Gün, muhasebesini üstlendiği büyük şirketlerin vergi eksikliklerini ilgili vergi dairesi yöneticilerine bildirerek cezalandırılmamasını sağlıyor. “Daha sonra işi bitirmek için muhasebecisini aradığı şirketten yüklü miktarda para alarak ilgili vergi dairesi yöneticilerine rüşvet veriyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu