Haber

Ali Babacan’dan ‘Ovp’ Yorumu: “Hataları konuşmayan, iç tutarlılığı zayıf, soyut ve genel ifadeler içeren bir programla güven sağlanamaz…

DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, “Bugünkü Orta Vadeli Program (OVP) konuşması, Sayın Erdoğan’ın hâlâ yüksek enflasyondan kendisi dışında herkesi sorumlu gördüğünü gösterdi. OVP, yapısal adımlara ilişkin tekrarlanan soyut ve genel açıklamaları tekrarlamaktan öteye gitmiyor.” Özetle, yapılan hatalardan bahsetmeyen, iç tutarlılığı zayıf, somut adımlar yerine soyut ve genel ifadelere yer veren bir programla güven tesis edilemez ve öngörülebilirlik sağlanamaz.

DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın sunduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değerlendirdiği Orta Vadeli Programa (OVP) ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Babacan’ın yazısı şöyle:

“Bugünkü Orta Vadeli Program (OVP) konuşması, Sayın Erdoğan’ın hâlâ yüksek enflasyondan kendisi dışında herkesi sorumlu gördüğünü gösterdi. Devleti yok etme projesi olan Döviz Tasarruf Mevduatı (KKM) konusunda samimi bir itirafta bulunmak yerine, Kelime oyunlarıyla KKM’yi savunuyor. Bu yılın sonunda tek haneli enflasyon vaat eden Erdoğan, kağıt üzerinde bile enflasyonun 2026 sonunda tek haneli olacağını öngörüyor. OVP’de KKM’yi güçlendirecek somut adımlar yer almıyor. Merkez Bankası’nın bağımsızlığı ve şeffaflığın artırılması. OVP’de kira gelirlerinin vergilendirilmesine ilişkin herhangi bir adım bulunmuyor. “OVP, bugüne kadar tekrarlanan yapısal adımlara ilişkin soyut ve genel açıklamaların tekrarlanmasından öteye gitmiyor. Özetle, yapılan hatalardan söz etmeyen, iç tutarlılığı zayıf, somut adımlar yerine soyut ve genel sözcüklere yer veren bir programa güvenilemez ve öngörülebilir olamaz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu