Haber

Gezi Parkı Davası Yine Ertelendi

Gezi Parkı olaylarının ortasında aralarında Beşiktaş taraftar kümesi Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 sanığın duruşması, olay yeri görüntülerine ilişkin bilirkişi raporunun bulunmaması nedeniyle bir kez daha ertelendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 3 tutuklu sanık ve avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, o dönemde Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Bürosu’na yönelik yapılan eylemlerin kamera ve görüntü kayıtlarına ilişkin Adlı Tıp Kurumu raporunun henüz hazırlanmadığını belirtti.

Bunun üzerine sanıklar ve avukatları, raporun hazırlanmasının ardından açıklama yapacaklarını söyledi.

Sanık Volkan Eroğlu, bir yıl önce Adli Tıp Kurumu’na gönderilen dosyaya ilişkin raporun henüz hazırlanmamasına tepki göstererek, “Acaba 10 yıl sonra hakim gelecek mi?” söz konusu.

Mahkeme başkanı, raporu kendi yöntemiyle hazırlamadığını, bunun idari bir konu olduğunu vurguladı. Sanık Serkan Sevim söz alarak, “Kovuldum. Bari bir yazı yaz” dedi. söz konusu. Duruşma, adli tıp kurumunun raporunun beklenmesi kararıyla 1 Şubat’a ertelendi.

YARGI, KAZANMA KARARINI GEÇERSİZ KILDI

İstanbul’da yargılanan 35 sanık hakkında 29 Aralık 2015’te “darbeye teşebbüs”, “terör örgütü kurma ve yönetme”, “suç örgütü kurma ve yönetme”, “polise direnme”, “gösteri ve yürüyüş” suçlarından dava açıldı. Gezi Parkı davalarından dolayı 13. Ağır Ceza Mahkemesi. “Kanuna muhalefet” hatalarından beraat kararı verildi. Savcılığın itirazı üzerine Yargıtay 16. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını 18 Mart 2021’de oybirliğiyle bozdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu