Haber

Bursa 2023’te ‘iz’ bırakmaya devam edecek

BURSA (İGFA) –Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 yılı ilk olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda ‘Büyükşehir hizmetleri’ açısından 2022’nin genel değerlendirmesini yapan Lider Aktaş, 2022 yılını 600’ü aşkın inşaatta başta ulaşım ve altyapı olmak üzere kentteki yaşam kalitesini artıracak yatırımlarla dolu dolu geçirdiklerini vurguladı. 17 ilçede siteler Özellikle ulaşıma nefes aldıracak yatırımlara ağırlık verdiklerini belirten Önder Aktaş, “Acemler ve Mudanya kavşaklarını nefes kesici hale getirecek köprü, bağlantı yolları, otopark ve tüp geçidi hizmete aldık. şehir merkezinde. Yunuseli ve Emek bağlantı yollarını tamamladık. Şehir Hastanesi bağlantı yolunu hizmete hazır hale getirdik” dedi.

ÖNCELİKLİ ULAŞTIRMA YATIRIMLARI

Performans odaklı hazırladıkları 2023 bütçesinde yüzde 22 ile aslan payını yatırımlara ayırdıklarını belirten Önder Aktaş, bu yıl ulaştırmaya 2 milyar 361 milyon 592 bin 500 liralık yatırım öngördüklerini söyledi. Emek-Şehir Hastane sınırının bu yıl tamamen bitirileceğini, raylı sistemlerde ise yüzde 30 seviyesinde yapımına başlanacak Üniversite-Görükle metro sınırının tamamlanacağını belirten Lider Aktaş, “Tamamlamayı planlıyoruz. Demirtaş OSB İrtibat Yolu, Beşyol Kavşağı İletişim Şubeleri, Avrupa Konseyi Bulvarı ve 11 Eylül Bulvarı Kavşağı Düzenlemesi, Balıklıdere Köprüsü ve Nilüferköy-Geçit Bağlantı Köprüsü ve Yeniceabat-Alman Kanalı Bağlantı Yolu. Kentimizin çeşitli yerlerinde mevcut yolların kalitesinin artırılması ve yeni yolların açılması için 500 bin ton asfalt dökümü, 480 kilometre sathi kaplama ve 500 bin metrekare parke temin etmeyi hedefledik.

İZ BIRAKMAYA DEVAM

Başkan Aktaş, ulaşım ve altyapı çalışmalarının yanı sıra kentsel dönüşüm, çevre, kültür-turizm, sağlık-sosyal yaşam, spor ve eğitim gibi projeleri hayata geçirerek hizmet anlayışlarını 2023 yılında da sürdüreceklerini vurguladı. Önder Aktaş, “Merkezi hükümetimizin desteği, büyükşehirimizin kaynakları ve hayırseverlerin katkılarıyla Bursa’yı yaşamanın daha keyifli olduğu bir şehir haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Başta ulaşım ve altyapı olmak üzere hayatın her alanına dokunan yatırımlarımıza bu yıl da devam edeceğiz. Tabii 2023 yılı ile birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılına adım atmış oluyoruz. Bu yıl aynı zamanda “Türk Yüzyılı”nın da başlangıcıdır. Türkiye asrı, milletimize hizmet çıtasının en üst mertebeye yükseltildiği, bir borcun ifası için aşkla başlatılan bir çabadır. Bursa olarak Türk Yüzyılına hazırız. “Hizmetinizdeyiz” anlayışıyla Bursa’yı hak ettiği yere taşımaya, 2023’e damgasını vuran hizmetlerimizi sürdürmeye ve Bursa için “Türkiye’nin Yüzüncü Yılı”na damgasını vurmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. belediyede”.

2023 YILININ İLK AYI VATANDAŞ BELİRLENDİ

Meclis toplantısında 2023 yılının ilk ay vatandaşlık uygulaması da gerçekleştirildi. 40 yıldır kendini hayır işlerine adamış, hayırseverlerin desteğiyle caminin deposunu dükkana çevirerek ihtiyaç sahiplerini kucaklayan Osmangazi Hamza İnançlı Camii Dernek Lideri Asım Çakır, yılın ilk ayında vatandaş oldu. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Çakır’a plaket ve ikramlarda bulundu.

Bu yıl 19. İstanbul Dünya Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yarışta 4 ayrı kategoride 8 altın madalya kazanan Bursa Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri de ayın vatandaşı seçildi. Aldıkları madalyalarla Bursa’yı gastronomide öne çıkaran gençlere plaket ve hediyeler Önder Alinur Aktaş tarafından verildi.

haber-battalgazi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu