Haber

Türkiye, Balkan Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon oldu

Karatede 23. Gençler, Gençler ve 21 Yaş Altı Balkan Şampiyonası’nda Türkiye, takım halinde 13 altın, 11 gümüş ve 19 bronz olmak üzere 43 madalyayla şampiyon oldu.

Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da düzenlenen şampiyona, bugün yapılan müsabakalarla sona erdi.

Şampiyonayı 43 madalyayla tamamlayan Türkiye, takım halinde Balkan şampiyonu oldu.

Şampiyonada Sırbistan ikinci olurken, Bosna-Hersek üçüncü oldu.

Şampiyonanın son gününde Umut-Genç 21 Yaş Altı kategorisinde Mustafa Akgül, Muammer Çağlar, Yusuf Eymen Yağcıoğlu ve Muhammed Efe Yurtseven’den oluşan kata takımı şampiyon oldu.

Organizasyonda Sude Kaçar, Ezgi Aslan, Buse Kılıç ve Eşem Sude Tural’dan oluşan genç bayan takımı kumite kategorisinde gümüş madalya kazandı.

Şampiyonada Türkiye, genç erkekler takım kumite, umut genç kadınlar takım kata, 21 yaş altı kadınlar grup kumite ve 21 yaş altı erkekler grup kumite kategorilerinde 4 bronz madalya kazandı.

Organizasyonun ilk gününde 8 altın, 5 gümüş ve 8 bronz madalya kazanan Türk sporcular, dün ise 4 altın, 5 gümüş ve 7 bronz madalya kazandı. Bugün Türkiye 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

Böylece Türkiye, organizasyonu 13 altın, 11 gümüş ve 19 bronz olmak üzere toplam 43 madalyayla genel klasmanda birinci sırada tamamladı.

bismilajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu