Haber

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak: ‘Kongremizde gücümüzü güçlendireceğiz’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Kongremizde gücümüzü güçlendireceğiz. Delegelerimizin mihenk taşına çarptıktan sonra, ‘Ben kırıldım’ demeden, kol kola verip tüm gücümüzle yerel seçimler için çalışacağız. kırgın, kırgın’.”

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Öztrak, İsrail ile Filistin arasında yaşananlara ilişkin ise, “Gazze’de insanlık dramı devam ediyor. Mülteci kamplarındaki okullarda, hastanelerde, pazar yerlerinde siviller ve çocuklar bombaların hedefi oluyor. Evlerinden sürülerek sınır dışı edilmek istiyorlar. Daha fazla ölüme ve acıya neden olmadan.” “Önce taraflar arasında ateşkesin sağlanması, ardından yan yana iki devlet temelinde adil bir barışla soruna kalıcı bir çözüme ulaşılması gerekiyor. Bunun için Türkiye’nin ve diğer devletlerin ve uluslararası kuruluşların bir araya gelmesi esastır. kuruluşlar ellerinden geleni yapıyorlar ama maalesef ufukta bunu yapacak bir çaba yok” dedi.

Öztrak, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın Filistin’e verdiği destek nedeniyle Avrupa’daki konserlerinin iptal edilmesine tepki göstererek, “Öyle bir noktaya geldi ki, bu kutuplaşmanın tırmanması o kadar yön değiştirdi ki dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say Barış yapamayacaklarını söyle.” “Bir Avrupa ülkesindeki konserleri, iyilik, uzlaşma ve birlikte güzel bir gelecek inşa etme yönündeki açıklamaları nedeniyle iptal edildi. Bu karar büyük bir utançtır. İnsanlık ve ifade özgürlüğü açısından kabul edilemez.”

‘GELECEK YIL VATANDAŞ İÇİN KOLAY OLMAYACAK’

TBMM’ye sunulan 2024 bütçesine yönelik eleştirilerini dile getiren Öztrak, “Açıklanan rakamlara göre önümüzdeki yıl vatandaş için kolay geçmeyecek. Enflasyonun yüzde 33 olacağı iddia edilen ve maaşlara zam yapılan 2024’te” Maaşlar ve fiyatlar buna göre yapılacak, vatandaştan alınacak vergiler enflasyon oranını düşürecek.” Yüzde 73 oranında iki katından fazla artacak. Ancak vatandaşın ödeyeceği vergi, harç ve zamlardan gelen trilyonlarca lira yeterli değil. Borçlanma limiti yüzde 5’lik artışlarla 3 trilyon liraya çıkarılıyor. 2024 yılında faiz harcamaları ilk kez 1 trilyon lira sınırını aşacak. “Bir yılda ikiye katlanarak 1 trilyon 254 milyar liraya ulaştı. Halkın parasını da seçimlerde çarçur etti. Sonuçta ne Merkez Bankası’nda rezerv kaldı, ne de Hazine’de para kaldı. Pompanın suyu bitti. el ele tutuşarak sadece kuru bakırla kaldılar.” söz konusu.

‘YEREL SEÇİMLER İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

Öztrak, seçim döneminin hızla yaklaştığına dikkat çekerek, “Bu yıl başlayan seçim sürecinin son dönüm noktası 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimler olacaktır. Yaklaşan yerel sandık milletimiz için de bir fırsattır. Bu zulmü kendine layık görenlere bir mesaj vermek. 2019 Yerel Seçimleri Zaferimizin ardından CHP’li belediye başkanları, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla hemşerilerine gerçek hizmeti getirdi. 5 maske dağıtmayan belediyelerimiz hemşerilerinin yanındaydı.Belediyelerimiz çocukların aç yatmaması için çalıştı.Yetiştiricilerin sütünü hak ettiği fiyata alıp okullarda dağıttı.Belediyelerimiz uzattı Borç ve masraf nedeniyle zor durumda kalan çiftçiye ellerinden geleni yaptılar.Çiftçinin fidesinden gübresine kadar ne eksiği varsa belediyelerimiz karşıladı. 100. yılımızda gerçekleştireceğimiz 38. Olağan Kongremize artık 10 gün kaldı. Kongremizde gücümüzü artıracağız. Delegelerimizin temel taşına vurduktan sonra, ‘Gargınım, kırıldım, kırıldım’ demeden, kol kola çalışıp tüm gücümüzle yerel seçimler için çalışacağız. “Partimizin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veren 25,5 milyon seçmene karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu