Haber

Ankara, parktaki köpek kulübelerinin kaldırılmasına tepkili

ANKARA’nın Çankaya ilçesinde, parkta ilgilendikleri sokak köpeklerinin kulübelerinin belediye tarafından kaldırılmasına hayvanseverler tepki gösterdi.

Öveçler Mahallesi’ndeki hayvanseverler, Ahmet Arif Parkı’nda barınan sokak köpekleri için kendi imkanlarıyla kulübeler yaptı. Hayvanseverler, aralarında engelli hayvanların da bulunduğu 7 sokak köpeğine sahip çıktı. Çevredekilerin şikayeti üzerine önceki gün ilçe belediyesi ekiplerince barakalar kaldırıldı. Beslenmek için parka geldiklerinde köpekleri açıkta gören hayvanseverler duruma tepki gösterdi.

Mahalleden Özge Özdemir, herkesin sokak hayvanları konusunda duyarlı olması gerektiğini belirterek, “7 tane sahipsiz köpeğimiz var, yaklaşık 10 yıldır burada yaşıyorlar. 4 yıldır besliyorum. Bir düzen içinde kurmuştuk. Dün bizi aradılar ve sığınakları kaldıracaklarını söylediler.Sabah bekleyip sığınakları başka bir bölgeye taşımamız için bize fırsat vereceklerini söylediler.Sonra sabah geldiğimizde evimizi bulamadık. barınaklar yerinde.Her canlı istediği yerde yaşamalı.Herkes bu konuda duyarlı olmalı,yaşama hakkı elinden alınmamalı.Belediyeden tek isteğimiz kulübelerin geri getirilip yerinde bırakılması, dedi.

Çankaya Belediyesi yetkilileri ise parkta kitap okuyan, yürüyüş yapan ve çocuklarıyla vakit geçiren ailelerin kulübelerin temiz olmamasından ve kirliliğe neden olduğundan şikayet ederek kaldırıldığını söyledi.

FOTOĞRAFLA

sehzadelerhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu