Sağlık

Gençlerin yarısından fazlası okulda spor yaparken daha mutlu oluyor

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Allianz Sigorta, 10 ülkeden 5 bin genç ve 2 bin ebeveynle gerçekleştirilen “Gençlerin Spora Katılımında Eğilimleri Anlamak” araştırmasını yayınladı. Raporun bulgularına göre gençlerin yüzde 55’i fiziksel aktivite yaptıkları günlerde okulda daha çok vakit geçiriyor. Ayrıca haftada en az bir kez spor yapan gençlerin, ayda bir kez spor yapanlara göre daha olumlu bir ruh haline sahip oldukları ve özgüvenlerinin daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla birlikte çocukların tablet, telefon, oyun konsolu gibi cihazlarla uzun saatler geçirdiklerini belirterek, sosyalleşebilmeleri ve daha sağlıklı olabilmeleri için spora yönlendirilmesinin kural olduğunu ifade etti. Mental olarak olumlu yönde geliştiğini görüyoruz” dedi.

Gymnastics Plus Kutsal Ekim Kurucusu

‘ÇOCUKLAR SPORU GÜNLÜK HAYATININ BİR PARÇASI HALE GETİRMELİ’

Teknolojik cihazları kullanma yaşının çok küçük yaşlara indiğini belirten Ekim, “Ancak özellikle büyük şehirlerde çocukların hareket alanlarının kısıtlı olması fiziksel aktivite ihtiyacını artırıyor. Çocukların sağlıklı bireyler olabilmeleri için Hem fiziksel hem de zihinsel olarak sporu günlük hayatlarının bir parçası haline getirmeleri gerekiyor.” dedi.

Jimnastik yapmanın diğer spor dallarının temelini oluşturduğunu belirten Ekim, “Cimnastik yapan çocuklar daha esnek olurlar, aynı zamanda stabilite, kuvvet ve kondisyonları da gelişir. Düzenli olarak jimnastik yapan çocuğun boyu ve kilosu orantılı olarak ilerlerken, postürü de gelişir. bozuklukların da önüne geçiliyor.”

‘DÜNYA ŞAMPİYONLARI YETİŞTİRMENİN HAYALİNİ YAPIYORUZ’

Jimnastiğin fiziksel faydalarının dışında faydalarına da değinen Ekim, şunları söyledi: “Cimnastik yapmak aynı zamanda çocukların gerginlik ve hiperaktivite bozukluğunda daha sakin davranışlar sergilemesi, grup çalışmalarında uyumun sağlanması açısından da destek oluyor.”

Kurucusu olduğu Gymnastics Plus hakkında konuşan Ekim, “Cymnastics Plus olarak çocuklara jimnastik gibi sporları erken yaşta sevdirmek, teşvik etmek ve potansiyellerini ortaya çıkararak onların potansiyellerini ortaya çıkarmak için profesyonel grubumuzla birlikte çalışıyoruz. Daha sağlıklı bir yaşam sürebilirler.”Gruptaki çocuklara farklı eğitimler veriyoruz. Uzun vadeli plan ve programlarımızı hayata geçirerek geleceğin yıldız sporcularının yetiştirilmesinde rol oynuyoruz. Gelecekte dünya şampiyonu olacak bireyler yetiştirmenin hayalini kuruyoruz.”

‘YETİŞKİN EĞİTİMİ DE VERİLİYOR’

Türkiye’de pek yaygın olmayan yetişkin jimnastiği konusunda da eğitimler verdiklerini belirten Ekim, “2 yıldır Türkiye’de, özellikle İstanbul’da jimnastiği tanıtmaya çalışıyoruz. Sloganımız ‘Jimnastiğe başlamak için asla geç değildir.’

Antrenmanların aktif spor yapan ve yapmayan herkese açık olduğunu belirten Ekim, “Günlük iş stresinden uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği bu branş, bireylerin sağlığını destekleyen etkili bir sistemdir. Beden ve zihin Esneklik, stabilite, güç açısından gelişmek isteyenler, sıradan aletlerle çalışmaktan sıkılanlar, kondisyonundan sıkılanlar vb. Yoga, dans vb sporları desteklemek isteyenler. Eğitimli ve profesyonel eğitmenlerimiz eşliğinde parkur, yetişkin jimnastiği, yoga ve koşu setleriyle her yaştan sporcuya kurslar sunuyoruz.”

yataganhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu