Haber

TFF’den kulüplere uyarı: Hakemlerden bahseden cezalandırılacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, VAR sistemi ve hakemler hakkında açıklamalarda bulundu.

Hakemlerin de hata yapabildiğini söyleyen TFF Başkanı şunları söyledi:

“VAR ile ilgili bir tespitte bulunmak gerekirse geçen sezon 4 ayda sadece 2 saat antrenman vardı. Önümüzdeki 4 ayda 200 saat VAR eğitimi vereceğiz. 100 kat arttırıyoruz. 3- ile görüşüyoruz. Hakem akademisiyle ilgili 4 üniversite.Hakemleri kararlarından dolayı yargılamayalım.Hata sadece hakemlerdedir.Kaleci hata yapabilir, golcüler hata yapabilir. Maçı hakemler üzerinden okumak mümkün değil. Bu döngüyü değiştirmemiz gerekiyor.”

“Bu konuşmalar para cezasına dönüşecek”

Büyükekşi, hakemleri eleştirenlerin cezalandırılacağını da söyleyerek, futbolculardan bu konuda TFF’nin kurallarına uymasını istedi.

“Maç sonunda öyle coşkulu açıklamalar yapılıyor ki asıl önemi sonradan anlaşılıyor. Ben çok şey görüyorum. Ayrıca itiraz ettikleri birçok pozisyonda itiraz ettikleri şeylerin yanlış olduğunu da görüyorlar. Yalvarırım.” 20 Ocak’ta yeni bir talimatın yürürlüğe girdiğini kamuoyuna ve yöneticilere bildirdi. “Liderlerimiz, yöneticilerimiz, teknik direktörlerimiz ve oyuncularımız kesinlikle hakemle ilgili konuşmalar yapmamalıdır. Bu konuşmalar yarın kendilerine ceza olarak geri dönecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu