Haber

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacı oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na atanan Mehmet Fatih Kacır, daire devir teslim töreniyle görevi Mustafa Varank’tan devraldı. Bakan Kacır, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tam bağımsız Türkiye anlayışı ve Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla Türkiye Yüzyılını gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız.”

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na Mustafa Varak’ın yerine Mehmet Fatih Kacır atandı. Kacır, bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreniyle göreve başladı.

Törende bir konuşma yapan Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesiyle Türkiye Asrının kapılarının aralandığını belirterek, “Gerçekten çok sevinçli ve gururluyuz. Dün Cumhurbaşkanımız 21 yıllık seçimin ardından yüzde 52,18 gibi büyük bir başarıya imza attı. iktidara gelip yeniden cumhurbaşkanı ve yüce meclisimize seçilmiştir.yemin ederek yeniden göreve başlamıştır.bu büyük gurur ve mutluluk türk asrının kapılarını açmıştır.cumhurbaşkanımız da türk asrının kabinesini milletvekilleri ile paylaşmıştır. Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde bize görev verdi ve bu görev 5 yıldır yürütülüyor. Birlikte Türkiye’ye hizmet etmeye çalıştık ve 5 yıl Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini yerine getirmeye çalıştık” dedi.

Bu dünyada can gibi görevlerin geçici olduğuna işaret eden Varank, “Bu görev ve sorumlulukları bu millete hizmet aşkıyla yerine getirdiğinizde sonuç alırsınız. İnşallah 5 yıllık misyonumuzun sonuna gelmiş bulunmaktayız. O bilinçle, detaya girmek istemiyorum, ‘Ayrılmak istemiyorlar’ diyebilirler.

Bakan Mehmet Fatih Kacı ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Asrın Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yapma görevi nedeniyle teşekkür ederek, “Türkiye’nin gösterdiği liderlik, öncü rol ve öncülük rolü” dedi. Türkiye’nin Milli Teknoloji Atak’ını bugüne kadar bakanlığımızda ve bizlere hep hatırlatıyor. Kardeşliği için kendisine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Varank döneminde büyük projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Kacır, “Yönetim çok kişiye veriliyor ama bazıları büyük işler yapabiliyor. Bu büyük eserlerin toplum tarafından sahiplenilmesi de mümkün.Sayın Bakanımız, “Geçen 5 yıldır Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak, gece gündüz demeden verdiğiniz emeklerle tüm bunları başardınız” dedi.

Geçmişte hayata geçirilen projeleri anlatan Kacır, “Bunun farkındayız, çıta çok yüksek. Bunun bilincindeyiz. Bunun bilincindeyiz ama sizlerin ve sevdiklerimizin desteği ve dualarıyla inşallah.” Millet olarak, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla tam bağımsız bir Türkiye anlayışıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk Yüzyılını gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

Varank’ın bakanlık çalışanlarına yaptığı veda konuşmasının ardından tören sona erdi. – ANKARA

altinekin-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu