Haber

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İsrail Başbakanı Netanyahu’yu soykırımla suçlayarak eleştirdi.

RE-Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun tarihin en büyük soykırım suçlarından birini işlediğini belirterek, “Netanyahu’nun Gazze’de işlediği soykırım suçunu ABD, Avrupa Birliği ve İngiltere denetlemektedir. “

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Osmaniye’deki pazar merkezine bir dizi ziyarette bulunarak esnafın ve bölge halkının sorunlarını ve taleplerini dinledi. Suat Kılıç daha sonra Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ni (OGC) ziyaret etti. Kılıç, dernek binası önünde OGC Başkanı İsrafil Avcı, yönetim kurulu ve üyeleri tarafından karşılandı. Burada bir açıklama yapan Kılıç, Filistin meselesine yönelik tepkilerin kınama ve küfürden öteye gitmediğini belirtti. Kılıç, “Bizi üzen Filistin Gazze meselesine maalesef tepkimiz, eğilip dua etmekten öteye geçemiyor. Bu konuda hükümete çağrılarda bulunduk. ‘İncirlik’teki Amerikan üssü kapatılmalıdır’ dedik. ‘Malatya’daki Kürecik Radar Üssü kapatılmalı’ dedik. Çünkü bu üsler İsrail’in. Bunlar ülkeyi hava saldırılarından korumaya hizmet eden üsler. İsrail aynı havaalanını Gazze’deki kadın ve çocuklara, mazlumlara bomba atmak için kullanıyor. Filistin’deki insanların ve savaş hatası olan beyaz fosfor bombalarının üzerine. Bu nedenle İsrail’in adaletten ve insanlıktan olabildiğince uzak olduğu bu noktada, uluslararası “Kamuoyunu İsrail’e destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

‘TARİHİN EN BÜYÜK SOYKIRIM SUÇLARINDAN BİRİNİ İŞLİYOR’

İsrail’in işlediği suçların savaş suçu, soykırım ve insanlığa karşı suç olduğunu vurgulayan Suat Kılıç, “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yüzyılın Hitler’i olarak tarihin en büyük soykırım suçlarından birini işliyor. ABD ve Avrupa, Netanyahu’nun Gazze’de işlediği soykırım suçunun peşinde.” “Birlik ve Birleşik Krallık bunu yapıyor. Elbette Netanyahu’nun Putin gibi uluslararası ceza mahkemesinde yargılanabilmesi için uluslararası yargılama sürecinin önünün açılması şart.”

Kılıç’a ziyaretinde Osmaniye İl Belediye Başkanı Adem Cingöz, yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Başkanı adayı Adem Demir de eşlik etti.

Kılıç ayrıca Adana’da basın toplantısı düzenleyerek konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

haberkaramanli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu