Yaşam

Prenses Diana’nın Görünüşünde Sevmediği 7 Şey

Kitaplardaki ve eski Disney filmlerindeki prensesler sevimli, nazik ve hoş görünüyorlar. Ancak gerçek hayatta prensesler bile mükemmel değildir. Taçları ve yüksek statüleri, onları görünümleriyle ilgili kendilerine zarar veren fikirlerden korumaz (örneğin birisinin onları çok kıvrımlı veya çok zayıf, çok uzun veya çok kısa olarak adlandırması). Hatta emsal kompleksler, dünyanın en ünlü hanımlarından biri olan ve tüm dünya tarafından sevilen İngiliz prensesi Diana’yı bile rahatsız etti.

Diana’nın ölümünün ardından Londra’daki cenaze alayı güzergahında bir milyondan fazla insan toplandı. Diana’nın İngiliz kraliyet ailesinin Büyük Britanya’daki en popüler üyesi olduğuna inanılıyor.

Burada, kimse fark etmese de Diana’nın görünüşüyle ​​​​ilgili hoşlanmadığı 7 şeyi öğreneceksiniz. Artık konu güvensizlik olduğunda prenseslerin de bizim gibi olduğunu biliyoruz.

Prenses her ne kadar bir stil ikonu olsa da herkes gibi kompleksleri olan bir insandı. Örneğin, sanatçı Israel Zohar 1990 yılında Diana’nın portresini yaptığında, tablodaki görünümüyle ilgili bir şeyleri düzeltmesini istiyordu, özellikle de burnuna gelince.

Prensesin büyük burnunun basın tarafından aktif olarak tartışıldığı bildirildi. Diana, tüm fotoğraflarında özel bir poz vermenin yanı sıra, büyük bir saç modeli yardımıyla bunu gizlemeye çalıştı. Başını yavaşça indirdi, hafifçe yana çevirdi ve gözlerini kaldırdı. Bu onun imza açısı haline geldi.

Güzel Diana da bir yüzücünün fiziğine sahip olduğuna inanıyordu. Onun geniş omuzlarını sevmiyordu. Neyse ki 80’li yıllarda hacimli omuzlar modaydı. Diana bu trendi ustaca kullandı, dolgulu kıyafetleri ve o zamanlara uygun giyim tarzlarını tercih etti. Bu sayede Diana’nın omuzları geniş görünmüyordu ve prensesin sadece moda trendlerini takip ettiği izlenimi veriliyordu.

Ayrıca yavaşça öne eğilen başı Diana’nın başka bir kompleksiyle başa çıkmasına yardımcı oldu: boyundan utanıyordu. Kocasının da aynı boyda olması, boyuyla ilgili güvensizliğini artırıyordu.

Ancak resmi portrelerde prenses kocasından daha kısa görünüyordu. Çünkü saray fotoğrafçıları bilinçli olarak Diana’yı daha kısa göstermiş; Kocasının yanında uygun bir şekilde duruyordu ve düz ayakkabılar giyiyordu. Bu, Charles’ın karısından daha uzun ve daha etkileyici görünmesine yardımcı oldu.

Düğünden bir hafta sonra Diana, yaklaşık 10 yıl süren Bulimia hastalığından acı çekmeye başladı. Diana, bu sinir bozukluğunun birkaç nedeninin olduğunu paylaştı. Her şeyden önce kocasıyla sorunları vardı. Bir arada olmaları ve toplumda düzgün bir bağ göstermeleri gerekiyordu ama aslında aralarında huzur ve uyum yoktu.

İkincisi, prensesin görevlerinden biri ağır hasta insanlarla iletişim kurmaktı ve bunun onun ruhuna önemli bir darbe olduğu ortaya çıktı. Diana, hastalığından utandığı ve bu yüzden kendinden nefret ettiği için Bulimia hastalığı için yardım aramadı.

Diana kendini şişman olarak görüyordu. Bütün bunlar, Prens Charles’ın genç gelinine elini kalçasına koyarak gelişigüzel bir şey söylemesi nedeniyle oldu: “Ah, burası biraz tombul, değil mi?” Ve damadının sözlerini acıyla karşıladı.

Bu nedenle 19 yaşındaki bu kız, düğün gününden önce hızla kilo vermeye başladı. Terzileri Diana’ya gelinlik dikmeye başladığında beli 30 santimetreydi. Düğün töreni öncesinde prensesin beli 23 santimetreye kadar küçültüldü. Moda tasarımcılarından biri, Diana’nın o kadar zayıf olduğunu ve yüzündeki kemiklerin görülebildiğini hatırlıyor.

Diana’nın kişisel antrenörü Carolan Brown’a göre, iki çocuk doğurduktan sonra prensesin karnı çok fazla dikkat ve fiziksel aktivite gerektiriyordu. Prenses aktif olarak sporla uğraştı ve bu onun sadece vücudunu değil aynı zamanda duygusal durumunu da geliştirmesine yardımcı oldu. Carolan ayrıca Diana’nın sesinin yeterince kendine güvenmemesi ve küçük bir kızınkine benzemesi nedeniyle ses geliştirme derslerine ilgi duyduğunu hatırlıyor.

Siyah bir elbise giydiği bu fotoğraf, Prens Charles’ın bir televizyon röportajında ​​başka bir kadınla ilişkisi olduğunu açıkladığı gün çekildi. Daha sonra Diana televizyonda son yılların kendisi için ne kadar zor olduğu hakkında açıkça konuşmaya başladı. Bundan önce Diana, akıl sağlığı sorunları olduğunu açıkça itiraf etmemişti.

Charles’la aile hayatı yürümedi ama keyifli bir evlilikleri olması gerekiyordu. Diana uzun yıllar kraliyet ailesinden destek alamadı ve kendi annesiyle de zor bir ilişki yaşadı. Böylece genç prenses depresyonun rehinesi oldu.

Ancak gücünü buldu ve yıllardır hayatını zehirlemeye devam eden güvensizliklerden ve sınır gerilimlerinden yavaş yavaş kurtulmaya başladı. Bulimia ile mücadele etti ve spor salonunda düzenli olarak egzersiz yapmaya başladı. Artık toplum içinde sevgi dolu bir eş gibi davranmak zorunda değildi.

Görünüm ve özgüven eksikliği herkesin, hatta kraliyet ailesinin üyelerinin bile başına gelebilir. Önemli olan onlarla savaşacak yeterli gücü bulmaktır.

sariyer-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu