Haber

Kiracısını öldüren ev sahibine müebbet hapis istendi

GAZİOSMANPAŞA’da 16 yıllık kiracısı Hüseyin Asar’ı kira artışı nedeniyle çıkan tartışma sırasında öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Ertuğrul Öztunç hakkında açılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Öztunç hakkında ‘kasten öldürme’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak ve taşımak’ suçlarından ömür boyu hapis ve 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Gaziosmanpaşa’da 16 yıllık kiracısını çocuğunun gözü önünde vurarak öldüren Ertuğrul Öztunç’a müebbet ve 3 yıla kadar hapis cezası istendi. Cinayete ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma tamamlandı. İddianamede, öldürülen Hüseyin Asar’ın, şüpheli Ertuğrul Öztunç’a ait dairede 16 yıldır kiracı olduğu belirtildi. İddianamede, ikilinin kira bedeli ve dairenin boşaltılması konusunda yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle zaman zaman tartıştıkları, 18 Temmuz 2023’te ise Hüseyin Asar ile Ertuğrul Öztunç arasında kira nedeniyle tartışma çıktığı belirtildi. Öztunç, yanında taşıdığı ruhsatsız silahla Asar’a 7 el ateş ederek yaraladıktan sonra olay yerinden ayrıldı. kaçtığı öğrenildi. Hüseyin Asar’ın yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğinin belirtildiği iddianamede, şüpheli Öztunç’un olaydan 3 gün sonra silahıyla polis merkezine giderek teslim olduğu belirtildi.

ADLİ TIP KURULU RAPORUNDA, KURŞUNLARDAN BİRİNİN ÖLÜMCÜL OLDUĞU BELİRTİLDİ.

İddianamede Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi’nin hazırladığı rapora da yer verildi. Raporda, Hüseyin Asar’ın vücudunda 3 kurşun yarasının tespit edildiği, bunlardan birinin öldürücü, diğerinin ise öldürücü olmadığı belirtildi. Otopsi raporunda Asar’ın ölüm nedeninin, ateşli silahla yaralanmaya bağlı iç organ yaralanması sonucu iç kanama olduğu belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda, olay yerinde bulunan mermi kovanlarının Öztunç’un teslim olurken yanında bulunan silahtan geldiği belirtildi.

KİRACISINI 2 SUÇTAN ÖLDÜREN EV SAHİBİNE MÜBİR HAPİS VE 3 YILA KADAR HAPİS İSTEĞİ

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Ertuğrul Öztunç’un “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis, “ruhsatsız silah bulundurma ve taşıma” suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. isimli şahıs, maktul Hüseyin Asar’ı öldürücü mesafeden ölümcül bölgelerine ateş ederek öldürdü. İddianamede Öztunç hakkında 2 suçtan toplam müebbet ve 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Şüpheli Ertuğrul Öztunç’un yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu