Haber

Meksika’da göçmen merkezinde 40 kişinin ölümüne neden olan yangınla ilgili 5 kişi tutuklandı

MEKSİKA’da mahkeme, ABD’ye yakın sınır kenti Ciudad Juarez’de 27 Mart’ta Meksika Ulusal Göç Enstitüsü’nde çıkan ve 40 kişinin ölümüne neden olan yangınla ilgili olarak 5 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Meksika Federal Yargı Konseyi’nin dünkü duruşmanın ardından yaptığı açıklamaya göre mahkeme, üç Meksikalı göçmenlik memuru, bir özel güvenlik görevlisi ve bir Venezuelalı göçmenin ihmal ve yangına karışma suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Tesis içindeki güvenlik kameralarından alınan 30 saniyelik görüntüde, alevler odayı sararken bir kişinin kapıyı açmaya çalıştığı ancak dışarıda çok sayıda korumanın dolaştığı görüldü.

Meksika Devlet Lideri Andres Manuel Lopez Obrador, sorumluların “yasalara uygun olarak” cezalandırılacağını söyledi.

Obrador, yangına “tehcir edilmeyi bekleyen mültecilerin” neden olduğunu savunarak, “Protesto olarak sığınağın kapısına şilte koyup ateşe verdiler ve bunun korkunç bir faciaya yol açacağını düşünmediler. … Sınır dışı edileceklerini öğrendikleri için yaptıklarını düşünüyoruz.” terimini kullandı.

Meksikalı yetkililer, yangın sırasında Kolombiya, Ekvador, El Salvador, Honduras ve Venezuela’dan, çoğu Guatemala’dan olmak üzere toplam 68 göçmen olduğunu söyledi.

Meksika, Kovid-19 salgını sürecinde ABD’nin baskısı sonucu göçü engellemek için kısıtlamaları artırdı ve bu nedenle sınıra yakın tesislerde tutulan sığınmacı sayısı önemli ölçüde arttı.

kibriscik-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu