Haber

Lübnan Merkez Bankası Başkanı “yolsuzluk” iddiasıyla ifadeye çağrıldı

Lübnan’da “yolsuzluk” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Merkez Bankası Başkanı Riyad Salame, kardeşi ve sekreteri ifadeye çağrıldı. ???????

Beyrut İstinaf Mahkemesi Soruşturma Savcısı Şarbel Ebu Semra’nın Salame ile ilgili kararı Lübnan resmi haber ajansı NNA tarafından yayınlandı.

Buna göre, Merkez Bankası Başkanı Riyad Salame, kardeşi Raja Salame ve sekreteri Mariyana Huvayek, haklarında “zimmete para geçirme, kara para aklama ve yasa dışı zenginleşme” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında 15 Mart’ta ifadeye çağrıldı.

23 Şubat’ta Beyrut’taki Temyiz Mahkemesi Kamu Avukatı Yargıç Raja Hamus, kardeşi ve sekreteri Riyadh Salame hakkında suç duyurusunda bulundu.

Son olarak İsviçre gazetesi Sonntags Zeitung’un 28 Şubat tarihli haberinde, ülkesinde “zimmete para geçirme ve kara para aklama” ile suçlanan Lübnan Merkez Bankası Başkanı’nın 12 bankaya yüz milyonlarca dolar aktardığı iddia edildi. İsviçre bankaları.

Selame’ye yolsuzluk suçlaması

Lübnan Merkez Bankası Başkanı Selame, ilk olarak Ocak 2021’de İsviçre’de yetkili makamlar tarafından “zimmete para geçirme, kara para aklama ve yolsuzluk” suçlamalarıyla yargılandı.

İsviçre Başsavcılığı, Forry Company’nin Salame’nin kardeşi Raja Selame ile ilgili olarak Lübnan Merkez Bankası’na ait eurobond ve hazine bonolarının satışından 2002’den 2014’e kadar 326 milyon dolar fiyat ve yönetim kurulu aldığını bildirdi.

Öte yandan Lübnan Başsavcılığı, İsviçre’nin soruşturma talebi için Lübnan’dan yardım istemesi üzerine Nisan 2021’de Selame hakkında dava açmıştı.

Selame, 17 Kasım 2021’de bir şirketin tüm yatırım ve para transferlerine ilişkin belgeleri denetleyerek adli makamlara sunacağını duyurdu.

Lübnan Cebel Mahkemesi Başsavcısı Gada Awn, 11 Ocak 2022’de Riyad Salame’nin ülke dışına çıkışının yasaklandığını, 19 Şubat 2022’de ise Salame’nin ikamet ettiği Lübnan’ın Metn bölgesindeki taşınır ve taşınmaz mal varlığının dondurulmasına karar verdiğini açıklamıştı. .

Selame hakkındaki iddiaları araştırmak üzere 17 Ocak’ta Beyrut’a gelen Avrupa adlı heyet, belgeyle ilgili bazı tanıkları dinledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu