Haber

Galatasaray’ın 100. yardım tırı yola çıktı

Galatasaray Kulübü’nün 6 Şubat’ta ülkemizi sarsan depremin yaralarını sarmak için düzenlediği yardım kampanyası devam ediyor. Bu bağlamda Ali Sami Yen Spor100’üncü yardım TIR’ı Nef Stadı’ndan afet bölgesine uğurlandı.

Kulüp Başkanı Dursun Aydın Özbek, 100’üncü TIR’ı uğurlarken bölgeye yardımların tüm hızıyla devam ettiğini belirterek şunları söyledi;

“ACILARINI HEP BİRLİKTE HİSSEDİYORUZ” 6 Şubat’ta meydana gelen deprem ülkemizin yaklaşık yüzde 20’sini ciddi şekilde etkiledi. 15 milyon kardeşimiz depremden çok etkilendi. Evini, işini, hayatını kaybedenler var. Bu acıyı ülke olarak hepimiz hissettik. İlk günden itibaren yardımlarımızı en hızlı şekilde bölgeye ulaştırdık. Bugün 100. TIR’ımız yola çıkıyor. Bu yıl aynı zamanda Cumhuriyetin 100. yılı. Galatasaray Spor Kulübü olarak Cumhuriyetin 100. yılını en coşkulu şekilde kutlamak için etkinlikler hazırlamıştık ama pek mümkün olmadı. Öte yandan bugün 100. TIR’ımız yola çıkıyor. ‘Cumhuriyetin 100’ü Galatasaray’ mottosu yeni ortaya çıktı.” “250 KALICI KONUT, 10 OKUL İNŞA EDECEĞİZ” “Bölgeye yerleştik. Depolarımız var. Gönderilen her yardım yerine ulaşır. Bence bu çok değerli. Bölgeye yardımlarımız 100’üncü TIR ile bitmiyor. Oradaki yerlerimiz 500 konteynere ayrıldı, altyapımız yapıldı. Konteyner taşımaya başladık. Portatif tuvalet gönderiyoruz. Bölge ziyaretim sırasında Bakan Murat Kurum ile görüşmem oldu. Bölgede göç önlenmelidir. İnsanlar huzursuz oldukları için başka illere göç ediyorlar. İş gücünde azalma var. Hatay, Maraş ve Antep’teki sanayicileri gezdim. Sanayi durma noktasında. Çünkü insanlar oradan ayrıldı. Kalıcı konutlar yapılmalı. İnsanlar kaplarda belirli bir süre kalabilirler; ancak bakan, bölgeyi terk etmemeleri için kalıcı konutlara ihtiyaçları olduğunu söyledi. Galatasaray olarak bunu pekiştirmek istediğimizi söyledim. Yaklaşık 250 kalıcı konut yapmak için bakanla anlaştık. Biz onun işini yapıyoruz. Bunun için tüm Galatasaray taraftarlarından, bu acıyı yüreğinde hisseden herkesten destek ve yardım bekliyoruz.” “Geçen hafta Milli Eğitim Bakanı beni aradı. Sayın Bakan, bölgedeki en önemli faaliyetlerden birinin eğitimin durmaması gerektiğini söyledi. Galatasaray’ın da bu çalışmalara katkı vermesini istediler. Ben de bakana Galatasaray’ın 10 hafif çelik okul yapacağını söyledim.” “BU BİZİM GÖREVİMİZ” “Galatasaray olarak sivil toplum kuruluşu olarak bu yaraların en üst düzeyde sarılması için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Galatasaray camiası olarak kalıcı konutlar ve okullar yapmak istiyoruz. Lütfen kampanyalarımızı destekleyin. Faaliyetler konusunda öndeyiz. Bu bizim görüşümüz değil. Bunlar tanıdığımız insanların ve kamuoyunun paylaştığı şeyler. Bu bizi gururlandırıyor. Türk halkı olarak bunu görev kabul ediyoruz.”

“Cumhuriyetin 100. yılı çok önemli. Aynı zamanda depremin açtığı yaraları sarmak için elimizden geleni yapacağız. Bu hepimizin yarasıdır. Bu yılı 100. yıl coşkusuyla kutlayacağız. Cumhuriyetin ilk günkü heyecanını kaybetmemeliyiz. Bölgede durum çok kötü. Bütün ülkeyi etkileyecek bir olay. Bu yardımlar için AFAD ile temas halindeyiz. Tüm Galatasaray taraftarları çabalarımızı desteklemelidir.”

– İstanbul

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu