Haber

Kervan Gıda üçüncü çeyrekte bir ilke imza attı: 2 milyar TL’nin üzerinde ciro elde etti

Kervan Besin üçüncü çeyrekte bir başarıya imza attı: 2 milyar TL’nin üzerinde ciro elde etti

 

Dünyanın En Büyük 100 Şekerleme Şirketi arasında 66. sırada yer alan ve Türkiye’nin yumuşak şeker üretiminde en yüksek kapasitesine sahip olan Kervan Besin, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde 2 milyar TL’nin üzerinde ciro elde etti. Şirket bu dönemde kârlılığını artırmayı başardı. FAVÖK marjını %16,5’e yükselterek, 2022 yılının aynı döneminde 129 milyon TL olan net kârını bu yıl 168 milyon TL’ye çıkardı.

 

85 ülkeye ihracat yapan yumuşak şeker üreticisi Kervan Besin, 2023 üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. 2023 ikinci çeyrekte de büyüme ivmesini sürdürüyor Kervan Gıda Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan (KAP) yapılan açıklamaya göre; Şirketin 2023 yılı üçüncü çeyreğinde konsolide FAVÖK’ü 2022 yılının aynı dönemine göre %61,7 artarak 344 milyon TL’ye ulaştı. Şirketin satış gelirleri de 2022 yılının aynı dönemine göre yaklaşık olarak artacak. %46artan   2 milyar TL’yi aştı. Brüt kar marjı %32,1Kervan Gıda’nın konsolide FAVÖK marjı %16,5 oldu.

 

“Tarihimizde bir ilke imza attık”

Üçüncü çeyrek sonuçlarının değerlendirilmesi Kervan Besin İcra Kurulu Lideri Burhan Başar, “Kervan Besin olarak tarihimizde bir ilke imza atmanın ve 3 ayda 2 milyar TL’nin üzerinde ciro elde etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu başarı sadece finansal yatırımlarla elde ettiğimiz bir başarı değil. Tüm çalışanlarımızın emeği ve katkısıyla elde ettiğimiz bir başarıydı. Bu büyüme ivmesini sürdürmek için yurt içinde ve yurt dışında yeni yatırımlar yapmaya ve yoğun çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle önümüzdeki dönemde Mısır’da yapacağımız yatırımla 2024 yılının şirketimiz açısından çok daha iyi geçeceğini öngörüyoruz. Aynı zamanda İstanbul’daki üretim tesisimizin Akhisar’a taşınmasının tamamlanması ve Güneş Enerjisi Santrali yatırımlarımızın devreye alınmasıyla kar marjlarımızın daha da artmasını bekliyoruz. Kervan Besin olarak iş ortaklarımız, çalışanlarımız ve müşterilerimizle birlikte daha büyük başarıları hedefliyoruz. Bu yolda bize destek olan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.dedi.

 

Yeni yatırım ve projelerle büyümeye devam ediyor

“2022 Global Top 100 Şekerleme Firması” listesine 82. sıradan girerek, 2023 listesinde 66. sıraya yükselerek küresel başarısını kanıtlıyor. Kervan Gıda, Türkiye ve Polonya’da 110 bin metrekarelik yedi fabrikası ve yıllık 111 bin ton üretim kapasitesiyle 3 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor. Amerika, İngiltere, Almanya, Rusya ve Polonya’da iştirakleri bulunmaktadır. Kervan Gıda, tesislerindeki katma değerli ürün yaklaşımı ve verimlilik çalışmaları ile “Dünyanın 5’inci Büyük Yumuşak Şeker Üreticisi” olma hedefine de ulaşmıştır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu