Haber

Gaziantep’in yöresel lezzeti olan küçük ekşili köfte, soğuk kış günlerinde tercih ediliyor.

Gaziantep’in yöresel yemeklerinden olan küçük ekşili köfte, hem lezzetli hem de sağlıklı olması nedeniyle soğuk kış günlerinde vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

Gaziantep’e özgü lezzetlerden biri olan küçük ekşili köfte, hem doyurucu hem de sağlıklı olması nedeniyle evlerde, lokantalarda ve restoranlarda en çok tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor. Özellikle soğuk kış günlerinde küçük ekşili köfteler tercih ediliyor. Ekşili küçük köfte de gastronomi kenti Gaziantep’in tescilli 500 ana yemeğinden biri olarak dikkat çekiyor.

“Ekşili ve küçük köfte tarihi bir yemektir”

Ekşili küçük köftenin tarihinin çok eskilere dayandığını anlatan restoran çalışanı Ökkeş Öztürk, “Ekşili küçük köfte çok eski bir tarihi yemektir. Annelerimizin, teyzelerimizin, halalarımızın evde toplayıp yuvarlayarak yaptıkları bir yemektir. İncecik. Nohut ve ekşi sos içerir. Ekşili küçük köfte “Gastronomi şehri Gaziantep’te kayıtlı 500 ana yemekten biridir. Ekşili küçük köftelerin en önemli özelliği geçmişten günümüze kadar gelmiş olmasıdır. Büyüklerimiz bize bu lezzet mirasını bıraktı, biz de onu gelecek nesillere aynı şekilde aktarmaya çalışıyoruz” dedi.

“Bize büyüklerimizden tescilli bir lezzet miras kaldı”

Küçük ekşili köftenin tarifini anlatan Öztürk, “Küçük ekşili köftede kullanılan ince bulgur, etle birlikte yoğrularak harç haline getiriliyor. Daha sonra hamurlar tek tek yuvarlanarak üretim süreci devam ediyor. Bunun en değerli özelliği de bu. yemeğin özelliği bütün tanelerin aynı büyüklükte olmasıdır. Bu sayede büyüklerimizden bize özel olarak tescil edilmiştir.” “Bir lezzeti miras aldık” dedi.

“Ekşili ve küçük köfte iştah açıcı bir yemektir.”

Öztürk, küçük ekşili köftenin iştah açıcı bir yemek olduğunu belirterek, “Ekşili küçük köfte iştah açıcı bir yemektir. Aynı zamanda mideyi rahatlatma özelliği de vardır. Küçük ekşili köftenin bir diğer özelliği de neredeyse evde pişirilebilecek olmasıdır. Her akşam düğünlerimizde misafirler için yapılmasıdır.” .

“Yerli ve yabancı turistler bu yemeğe yoğun ilgi gösteriyor.”

Ekşili küçük köfte yemeğine yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Öztürk, “Yerli ve yabancı turistler bu yemeğe yoğun ilgi gösteriyor. Bu köfteleri nasıl yapıyorsunuz, hepsi aynı büyüklükte mi diye soruyorlar. Bu tarihten gelen yemeği yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuyoruz.” dedi.

Günde 40-50 porsiyon satış yaptıklarını belirten Öztürk, fiyatların 160-180 TL arasında değiştiğini kaydetti. – GAZİANTEP

haber-golova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu