Haber

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden bir ilk! Vatandaşa destek, esnafa can simidi olacak.

İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek, mahalle bakkallarının da rahat bir nefes almasını sağlayacak. ‘Ramazan Sosyal Destek Kontrolü‘ Başvurular başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen proje bu Ramazan ayında devreye alındı. Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine dağıtılan gıda kolisi yerine Ramazan Takviye Çeki uygulamasını başlatarak, çeklerin yalnızca mahalle bakkallarında geçerli olmasını sağladı. Böylece ihtiyaç sahipleri belirtilen ürünler yerine ihtiyaç duydukları ürünleri satın alma imkanına sahip oldu. Uygulamayla birlikte, kriterleri karşılayan 50 bin vatandaş, dar gelirli vatandaşlara yönelik hazırlanan ‘Ramazan Sosyal Destek Kontrolü’ projesinden yararlanabilecek. 50.000 haneye 1500 TL destek sağlayacak uygulama sayesinde, Bursa genelindeki BESOB’a kayıtlı mahalle bakkallarında ramazan ayı boyunca toplam 75 milyon TL ciro elde edilecek.

İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek, mahalle bakkallarına can simidi olacak proje ile ihtiyaç sahipleri alkol ve sigara dışındaki tüm ihtiyaçlarını mahallelerindeki bakkallardan temin edebilecek. Kriterleri karşılayan en ihtiyaç sahibi 50.000 haneye fayda sağlayacak ‘Ramazan Sosyal Desteği’ için başvurular başladı.

Başvurular www.bbbsosyalyardimlar.bursa.bel.tr adresinden online olarak alınacak ve 15 Şubat 2024 tarihinde sona erecek.

haberkusadasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu