Ekonomi

Estee Lauder, Sağlam Asya Seyahat Perakende Geliri ile Üç Aylık Tahminleri Aştı

Estee Lauder (EL) hisse senedi değeri, kazanç ve gelirlerinin ortalama analist tahminlerini aşması, ancak gelecekteki kazanç projeksiyonlarının ortalama tahminleri karşılamaması nedeniyle piyasa açılmadan önce %4’ün üzerinde düşüş gösterdi.

Kozmetik üreticisi üçüncü çeyrek Hisse Başına Kazancını (EPS) 0,97 $ olarak açıkladı ve bu rakam analistlerin tahmin ettiği 0,49 $’ın 0,48 $ üzerinde gerçekleşti. Şirketin bu çeyrekteki geliri 3,94 milyar dolar ile geçen yılın aynı dönemine kıyasla %5 artış gösterdi ve tahmin edilen 3,91 milyar doların üzerinde gerçekleşti.

Şirket, organik net satışlarının büyük ölçüde Asya gümrüksüz satış pazarındaki artan satışlarla desteklenen Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki önemli büyüme nedeniyle %6 oranında arttığını belirtti. Asya gümrüksüz satış pazarı satışlarındaki artış, perakende satış eğiliminde kayda değer bir iyileşmeye işaret eden sevkiyatlardaki artışa bağlandı.

Şirketin Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Fabrizio Freda, “2024 mali yılının üçüncü çeyreğinde, beklediğimiz organik satışlara ulaştık, karlılık tahminlerini aştık ve işletme sermayemizi optimize etme konusunda ilerleme kaydettik” dedi. “La Mer, Estée Lauder, Jo Malone London, Le Labo ve The Ordinary gibi markalar, popüler ana ürünler ve yeni, talep gören inovasyonlar sayesinde organik satış büyümesinde ön plandaydı. Asya gümrüksüz satış pazarında organik satışlarda bir canlanma görülürken, Asya/Pasifik, EMEA ve Latin Amerika’daki gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlar da önemli katkılarda bulundu.”

Şirketin kazançları ve gelirleri beklenenden yüksek olmasına rağmen, EL’nin dördüncü çeyrek için 0,19 ila 0,29 dolar arasında değişen EPS beklentisi, beklenen 0,76 doların önemli ölçüde altında kaldı. Ayrıca, 2024 mali yılının tamamı için öngörülen 2,14 ila 2,24 dolarlık EPS, tahmin edilen 2,25 doların biraz altında kaldı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu