Haber

Demirtaş: Seçimlerin ertelenmesi için çalışma talimatı verildi

Edirne’de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bildiri sonrası başlayan ‘seçimin ertelenmesi’ tartışmalarına ilişkin, “Meclisi yok sayarak seçimin ertelenmesine karar vermek siyasi darbe olur” dedi. Maraş’ta 10 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede olağanüstü hal ilan edildi. söz konusu. Halkın buna izin vermeyeceğini söyleyen Demirtaş, “Deprem bir felakettir, diktatörlüğe geçiş için ‘Allah’ın lütfu’ değildir” ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamaları aşağıdaki gibidir:

“Alınan bilgilere göre herkes faciaya odaklanırken, bir grup avukata seçimlerin ertelenmesi için çalışma talimatı verildi. Bir kez daha oldubittiler yaparak Anayasa’yı hiçe saymaya hazırlanıyorlar.

Anayasa’nın 78. maddesine göre seçimler ancak TBMM tarafından ve resmen ilan edilmiş savaş hali kararı ile ertelenebilir. Bunun bir istisnası yoktur. TBMM’yi yok saymak ve seçimleri erteleme kararı almak, açıkça siyasi bir darbe olur.

Anayasa hatasına rağmen seçim bir kez ertelenirse önü açılır ve kimse Yüksek Seçim Kurulu’na yeniden seçim kararı aldıramaz. Deprem, diktatörlüğe geçiş için ‘Tanrı’nın bir lütfu’ değil, bir felakettir. Halk izin vermez nokta.” (HABER MERKEZİ)

sariyahsiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu