Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Milli Güvenliği Bozma’ Nedeniyle İki Saldırıyı Erteledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özçelik-İş ve Birleşik Metal-İş Sendikaları’nın Bekaert Çelik şirketine ait iki fabrikada aldığı grev kararlarını “Milli Güvenliği Bozduğu Görüldüğü” gerekçesiyle 60 gün erteledi. Birleşik Metal-İş Sendikası karara tepki olarak, “Cumhurbaşkanı seçimini bir kez daha sermayeden yana yaptı” dedi.

Birgit Metal-İş Sendikası ile Bekaert Kartepe Çelik Kord San. Milli güvenliği bozacak nitelikte ‘Resmi Gazete’ Konulu Karar Bugünkü sayısında yayımlandı. 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 63. maddesi uyarınca alınan karar şöyle:

İKİ VURUŞ GECİKMESİ

“Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Ali Kahya Mahallesi Sanayi Caddesi No:88 adresinde bulunan Bekaert İzmit Çelik Kord Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin iş yerine,

Bekaert Kartepe Çelik Kord Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile ilgili olarak, Özçelik-İş Sendikası tarafından Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı Köseköy Mahallesi, Ankara Caddesi No:269-5 adresindeki iş yerinde; Alınan grev kararlarının 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 63. maddesi uyarınca millî güvenliği bozduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelenmesine karar verildi.

“CUMHURBAŞKANI SERMAYE SEÇİMİNİ KULLANDI”

Düzenledikleri grevin ertelenmesi kararına tepki gösteren Birleşik Metal-İş Sendikası, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Cumhurbaşkanı yine sermayeden yana seçimini yaptı. Kocaeli’de Bekaert çalışanlarının grevini yasakladı. İşçiler bu hukuksuz grev yasağını tanımayacaklar. İşçiler, kendilerine verilen hakkı kullanarak saat 13.00’te yasal greve başlayacaklar. Anayasa ve uluslararası kabul görmüş maddeler.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu