Haber

6 ilde ‘sahte ses’ operasyonu: 62 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Dolandırıcılara, işbirlikçilerine, zehir tacirlerine, çetelere, teröristlere ve organize suç örgütlerine nefes aldırmayacağız.” söz konusu. 6 ilde düzenlenen operasyonun ayrıntılarını sosyal medya hesabından paylaştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Hatalarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda, organize dolandırıcılık yapan şüphelilerin çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde dolandırıcılık amaçlı reklamlar yaptıkları, kendilerini banka veya kredi kuruluşu çalışanı olarak tanıttıkları ve düşük tekliflerde bulundukları belirlendi. -çeşitli yollardan elde ettikleri kimlik ve iletişim bilgileri ile faiz oranları. Kredi verme bahanesiyle vatandaşları aradıkları, örgütün yanıltıcı formüllerle bankanın gönderdiği SMS şifrelerini elde ederek mağdurlardan mobil bankacılık hesabı elde ettiği, vatandaşların hesaplarındaki parayı hesaplara aktardığı belirlendi. örgüt üyelerinin bu şekilde birçok eylem gerçekleştirerek milyonlarca liralık haksız kazanç elde ettiğini ifade etti. .

42 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Şüphelilerden 42’si tutuklandı, 12’si hakkında ise adli kontrol kararı çıkarıldı.

Yerlikaya, operasyonu düzenleyen polisleri tebrik etti. Paylaşımında, “Aziz milletimizin duası ve desteğiyle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu