Haber

Cumhurbaşkanı Tunç Soyer, Ukrayna heyetini ağırladı

Ukrayna’nın Çernivtsi kentinden gelen heyeti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ağırladı. Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaşın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Önder Soyer, iki kent arasındaki bağları daha da güçlendireceklerini söyledi. Soyer, “Ülkeler arasında zaman zaman siyasi nedenlerden dolayı husumetler yaşanabilir ama en iyi ihtimalle şehirler kardeş olur.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ukrayna’nın Çernivtsi kentinden gelen heyeti makamında ağırladı. Chernivtsi Belediye Başkan Yardımcısı Yuriy Lesyuk, Chernivtsi Kent Konseyi Lideri Maryna Kyryliuk ve danışmanların katıldığı toplantıda savaşın yol açtığı sorunlar gündeme getirildi.

“Şehirler en iyi ihtimalle kardeş olur”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Zaman zaman ülkeler arasında siyasi nedenlerden dolayı husumetler yaşanabilir ama en iyi ihtimalle şehirler kardeş olur. Dolayısıyla şehirler arasındaki kardeşlik ilişkisi hükümetler arasındaki ilişkiyi de belirlemektedir. “Bu ilişki güçlü olursa düşmanca politikaların uygulanması çok zor olacaktır” dedi.

“Çok üzgünüz”

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaştan duyduğu üzüntüyü dile getiren Soyer, “Acının, sıkıntının artarak devam ettiğini biliyoruz. Yerel yöneticiler ve bu şehirde yaşayan insanlar olarak çok üzgünüz. Bu İzmir’deki herkesin vicdanıdır. Bu acıyı hafifletmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Kardeşlik ilişkisinin imzalanıp imzalanmaması önemli değil. “Bundan sonra ne yapacaksak, bunu keyifle yapmak istiyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu