Haber

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk dersinin zili çaldı

Bugün yeni eğitim-öğretim döneminin ders zili çaldı. Milli Eğitim Bakanı Tekin, Hatay’da depremden etkilenen öğrencilerle yeni bir döneme girdi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Hatay’da 2 bin 500’e yakın dersliğin kullanılamaz hale geldiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın talimatı bu eksikliklerin bir an önce giderilmesidir. 2.500’e yakın dersliğin şu ana kadar en az 1.700’ünü planladık.” söz konusu.
Tekin, 6 Şubat’ta depremden etkilenen Kahramanmaraş merkezli kentte programları kapsamında Hatay Afet Uyum Merkezi’ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı ile özel görüşme gerçekleştirdi.
Bakan Tekin, Hatay’da Öğrencilerle Yeni Eğitim Öğretim Yılının İlk Dersinin Zilini Çaldı
Daha sonra Antakya TOKİ Ömer Faruk Adaş İlköğretim Okulu’nda düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Törenine katılan Tekin, programda yaptığı konuşmada yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi.

Liselerde Başarısızlık Geri Döndü!

Tekin, Hindistan’da düzenlenen G20 Liderler Tepesi nedeniyle programa katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’daki eğitim camiasına selamlarını ilettiğini ve yeni yılda başarılar dilediğini söyledi.
Görevlerini yerine getirerek Hatay’daki yaraları en kısa sürede saracaklarını belirten Tekin, şöyle konuştu:
“Hesaplamalarımıza göre Hatay’da 2 bin 500’e yakın derslik deprem nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Yıkılan ya da ağır hasar görenlerden bahsediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi yönündedir. Şu ana kadar 2.500’e yakın dersliğin en az 1.700’ünü planladık. Büyük ölçüde tamamlananlar da var ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Umarım önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bu eksiklikler giderilir… Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki özel hassasiyetini bir kez daha hatırlatmak isterim. . “Deprem bölgesiyle ilgili neler yaptığımızı her kabine toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımıza bildiriyoruz.”
Bakan Tekin, yaz başından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı’nda hem mevzuat düzeyinde yani ikincil mevzuat düzeyinde, hem de Bakanlık bünyesinde yapılan düzenlemeler açısından düzenlemeler yaptıklarını söyledi. çok tartışılıyor, gündeme geliyor ve değerli bir şekilde takdir ediliyor.
Bakan Tekin, Hatay’da Öğrencilerle Yeni Eğitim Öğretim Yılının İlk Dersinin Zilini Çaldı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında konuşan Bakan Tekin, “Bu Yönetmeliğin ana ideolojisi şudur: Bu yılı tüm öğrencilerimizin 4 beceriye dayalı olarak Türkçe öğrenmeleri için hazırlayacağız. yani Türkçe konuşabilen, kullanabilen ve kendini ifade edebilen öğrenci profiline. Uzlaşmak istediğimizi beyan ettik. Bu yıl Türkçe eğitimini önemli ölçüde gündemimize aldık. Bu bizim ana konularımızdan biri. “Yaptığımız değişiklikler muhtemelen test sınavlarının kaldırılması vb. gibi daha tartışmalı konulardır. Tamamen buna odaklanmıştır.” dedi.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Toplumsal Seferberlik Bilinciyle Hareket Edilen Bir Yıl Olsun

Bakan Tekin, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini artırmak amacıyla müfredat ve mevzuatta önemli değişiklikler yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Sosyal sorumluluk niyetini ve algısını çocuklarımıza aşılamazsak, gelecek felaketlerde Allah korusun; Geçtiğimiz dönemde yaşadığımız toplumsal dayanışma bilincini yeniden kazanamama riskiyle karşı karşıyayız, bu nedenle Bakanlık olarak bunu önümüzdeki yılın önemli faaliyet alanlarından biri olarak tanımladık. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak adına çocuklarımızın dijital bağımlılıklar başta olmak üzere her türlü bağımlılık ve obezite gibi hastalıklarla mücadele edebilmeleri için okul bahçelerinin aktif olarak kullanılmasına yönelik bir çerçeve programı başlattık. Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğrencilerle birlikte yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zilini çaldı.
Tekin daha sonra öğretmen ve öğrencilerle toplantıya geldi. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

haber-eflani.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu