Ekonomi

TEGNA, JPMorgan ile yeni hisse geri alım programını duyurdu

TEGNA Inc., Amerika Birleşik Devletleri’nde 51 pazarda 64 televizyon kanalına sahiptir. bugün, birleşme sözleşmesinin sona ermesinin ardından yeni bir Hızlandırılmış Hisse Geri Alım (ASR) programını duyurdu. Şirket JPMorgan Chase’dir (NYSE: JPMBankadan 325 milyon dolarlık nominal hisse geri almayı planlayan şirketin, yaklaşık 17,3 milyon hissenin ilk teslimatının 13 Kasım Pazartesi günü yapılması planlanıyor.

Geri alınacak hisselerin kesin sayısı, TEGNA hisselerinin ASR dönemi boyunca günlük hacim bazlı ortalama fiyatından indirim düşülerek belirlenecek ve düzeltmelere tabi olacaktır. Programın son ödemesinin 2024 yılının ilk çeyreği sonunda yapılması bekleniyor ancak bu süre JPMorgan’ın takdirine bağlı olarak hızlandırılabilir.

Bu duyuru, TEGNA’nın 16 Eylül’de üçüncü çeyrek yasak dönemi başlamadan önce 300 milyon dolarlık bir ASR programını tamamlamasının ve tedavüldeki hisse sayısını yaklaşık 18 milyon azaltmasının ardından geldi. Karartma döneminden önce 28 milyon dolarlık ek hisse geri satın alındı.

TEGNA, 2023 yılı boyunca yaklaşık 800 milyon dolarlık hisse geri satın alma taahhüdünde bulunmuştur. Bu taahhüt, Mart 2024 itibarıyla yaklaşık 45-50 milyon hissenin elden çıkarılmasıyla sonuçlanacaktır; bu, bu hamlelerden önce mevcut hisselerin yüzde yirmisinden fazlasını temsil etmektedir. TEGNA, 30 Eylül itibarıyla toplam 28,7 milyon hisseyi satmıştı.

TEGNA, bu yeni ASR programıyla birlikte 45-50 milyon ortasındaki hisselerini gelecek yılın Mart ayına kadar kullanımdan kaldırma stratejisini sürdürüyor. Şirket, ülke çapındaki televizyon kullanan hanelerin yaklaşık yüzde 39’una ulaşıyor.

InvestingPro İçgörüleri

TEGNA A.Ş. Şirketin yürüttüğü en son ASR programı, InvestingPro’nun yönetimin hisseleri agresif bir şekilde geri satın aldığı yönündeki ipucuyla tutarlıdır. Şirketin 45-50 milyon orta büyüklükteki hisselerini gelecek yıl Mart ayına kadar emekliye ayırma taahhüdü, aynı zamanda şirket için bir başka InvestingPro ipucu olan, yatırılan sermayenin yüksek getirisini de yansıtıyor.

InvestingPro’nun belirttiği gibi TEGNA’nın güçlü çıkarları, şirketin etkileyici temettü ödemelerine devam etmesini sağlayacak. Şirketin hissedar getirisi yüksek ve temettü ödemelerini üst üste üç yıl boyunca istikrarlı bir şekilde artırdı.

InvestingPro ayrıca iki analistin önümüzdeki dönem karlarını yukarı yönlü revize ettiğinin de altını çiziyor, bu da şirketin finansal performansına güven duyulduğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda TEGNA’nın kısa vadeli kazanç büyümesine kıyasla düşük F/K oranına da yansıyor; bu ölçüm, şirketin değerinin düşük olabileceğini gösteriyor.

InvestingPro’nun TEGNA ve diğer şirketler için finansal performansları ve yatırım potansiyelleri hakkında değerli bilgiler sağlayan çok sayıda başka ipucu sağladığını lütfen unutmayın.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu