Haber

Şoför ve nakliyecilerden ortak açıklama: Mardin’e acilen çevre yolu yapılmalı

ŞEHMUS EDİS (MARDİN İGFA) –Mardin Şoförler Odası Başkanı Mehmet Nasır Öztap, yaşanan kazaların ardından basın açıklaması yaptı.
Öztap, çevre yolunun Habur’un yanı sıra Mardin’deki kireç, boru ve çimento fabrikalarına bağlanan yol olması nedeniyle kural olduğunu vurguladı.
Çevre yolu olmazsa Mardin ve çevresinde kazaların devam edeceğine işaret eden Öztap, “Bu kazalar genelde büyük araçlardan kaynaklanıyor. Mardin’e acil çevre yolu yapılması gerekiyor. Yetkililerden destek istiyoruz. Mardin’in sahip çıkmasını istiyoruz. Çevre yoluna mümkün olan en kısa sürede ulaşın.” söz konusu.
Öztap, Alternatif Türkmen yolunun kamyon, otobüs ve tırlara uygun olmadığını, küçük araçlar için alternatif olabileceğini söyledi.
Güneydoğu Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Muhsin Kaya, yaptığı açıklamada, “Güneydoğu’nun üçgeni olan Mardin, Mardin’den şehri birbirine bağlayan Midyat Batman Diyarbakır’ın ortak yolu var, bizim ise tek yolumuz var.” Mardin merkezde giriş yolu var yani şehir içi geçişler sağlanıyor.Çevre yolumuz olmadığı için şehir içi yollar kullanılıyor ve dolayısıyla trafik sıkışıklığı yaşanıyor.Günde 2-3 kaza, hatta 4 kaza meydana geliyor.Çünkü Bu nedenle iki çevre yoluna ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Bunu da uzun yıllardır defalarca yetkililere ilettik. Halen bir yanıt alamadık ve herhangi bir işlem yapılmadı. Sözde yeni “Var. çevre yolu yapılıyor. O çevre yolu görünmüyor. Ağır tonajlı araçlar rastgele kullanılıyor. Bunun tekrar değerlendirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.

hemsin-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu