Teknoloji

Shoigu, Rusya Savunma Bakanlığı Bilimsel Araştırma Enstitülerinin modernizasyon sürecini inceledi

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Shoigu, Batı Askeri Bölge’deki birliklere çalışma ziyaretinde bulundu.

Bu resmi görüntülemek için lütfen JavaScript’i etkinleştirin ve web tarayıcınızı HTML 5 videolarını destekleyen bir tarayıcıya güncellemeyi düşünün.

© Sputnik

Ziyaret kapsamında Moskova Bölgesi’ne giden Shoigu, Savunma Bakanlığı Bilimsel Araştırma Enstitülerinin test üslerinin modernizasyon süreci hakkında bilgi aldı.

Shoigu, özellikle 48. Merkezi Bilimsel Araştırma Enstitüsü’nün altyapı geliştirme çalışmalarını denetlerken, Rusya Silahlı Kuvvetleri Radyolojik, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Birimi Şefi Igor Kirillov, ” Şu anda enstitüde iki yeni bilimsel araştırma binasının teslimi için hazırlıklar yapılıyor. İnşaatın ana aşaması tamamlandı. Yeni laboratuvar binalarının inşası, biyolojik korumaya yönelik bilimsel araştırma biriminin kurulmasına olanak sağlayacaktır.“Bilgisini paylaştı.

Birimin biyolojik tehditleri hızla tespit etme olanağı sunduğunun altını çizen Bakanlık, bu alanda yapılan araştırmaların sonuçlarından birinin de dünyanın ilk koronavirüs aşısının yanı sıra Ebola ateşi, Orta Doğu solunum sendromuna karşı aşıların geliştirilmesi olduğunu hatırlattı. MERS ve evrensel bir grip aşısı.

Ayrıca Shoigu’ya, Savunma Bakanlığı 12. Merkezi Bilimsel Araştırma Enstitüsü’nün test üssünün güzelleştirilmesi sayesinde test edilen silah ve askeri teçhizat sayısının kat kat arttığı bilgisi verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu