Haber

Muratpaşa Belediyesi 18 ayda 12 bin 314 ihtiyaç sahibine sosyal hizmet ulaştırdı

Muratpaşa Belediyesi ‘hak temelli’ sosyal hizmet modeliyle 18 ayda 12 bin 314 ihtiyaç sahibine yemek, sıcak yemek, eğitim takviyesi ve nakdi yardımda bulundu.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, yoksulluk ve sosyal dışlanma ile mücadelede ve toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik politikalarda değerli bir araç olan sosyal hizmetlerin son yıllarda insan hakları bağlamında tartışılmaya başladığını söyledi. Uysal, sosyal hizmetlerde herkesin sadece insan olmasından kaynaklanan bir değere sahip olduğu unsurunu benimseyen, adaleti ön planda tutan, hak temelli bir model benimsediklerini kaydetti.

Bu anlayışla Muratpaşa Belediyesi, ilçede ekonomik ve sosyal yoksulluk içinde bulunan korunmaya ve bakıma muhtaç çocuk, genç, kadın, yaşlı ve engelli vatandaşları tespit ediyor. Belediyenin yönetişim sistemi üzerinden gelen başvuruları değerlendiren Turunç Masa, Muratpaşa’ya desteğini ve desteğini aralıksız sürdürüyor.

Muratpaşa Belediyesi son 18 ayda 12 bin 314 ihtiyaç sahibine ulaştı. 9.614 haneye gıda yardımı yapılırken, 578 haneye günlük sıcak yemek ulaştırıldı. 344 haneye eşya desteği verildi. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında 447 üniversite öğrencisine eğitim, 468 öğrenciye okul yemeği verildi. Ayrıca 863 kişiye ihtiyaçları doğrultusunda nakdi yardımda bulunulmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu