Haber

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atıkları Modern Tesisinde Bertaraf Ediyor

Tıbbi atıkların çevreye ve insan sağlığına zarar vermesini önlemek amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi’nde bugüne kadar 8 bin 91 ton atık bertaraf edildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında kurulan ve Muğla il birincisi olan Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi, 13 ilçedeki sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıkların modern ve donanımlı tesislerinde bertarafını gerçekleştiriyor. Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi 500 kg/saat kapasiteye sahip olup, her ay ortalama 125 ton tıbbi atık yüksek basınçlı buhara tabi tutularak sterilize edilmektedir.

 

Bugüne Kadar 8 Bin 91 Ton Tıbbi Atık Bertaraf Edildi

Çevre dostu yatırımlarıyla dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi, tıbbi atıkların çevreye ve insan sağlığına zarar vermesini önlemek amacıyla 2017 yılında kurduğu Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi ile 13 ilçedeki sağlık kuruluşlarına hizmet veriyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde, Muğla’nın 13 ilçesindeki sağlık kuruluşlarından, 3 adet lisanslı Tıbbi Atık Toplama ve Tesisi ile her ay ortalama 125 ton tıbbi atık yüksek basınçlı buhara tabi tutularak sterilize edilmektedir. Taşıma araçları. Tıbbi atıkların zararsız hale getirilip getirilmediği kimyasal ve biyolojik indikatörler kullanılarak test edilmektedir. Sterilize edilmiş atıklar parçalanarak hacmi küçültülmekte ve evsel çöp haline getirilerek Menteşe Düzenlemeli Katı Atık Depolama Tesisi’nde bertaraf edilmektedir. Tıbbi Atık Sterilizasyon ve Bertaraf Tesisi kurulduğu günden bu yana faaliyet göstermektedir. 8 bin 91 tonTıbbi atıkların sterilizasyon işlemi yapılırken 2023 yılında 1.515 ton atık bertaraf edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu