Haber

Manisa’da Şiddetli Yağmurda Tedbir Alındı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü MAKOM ekipleri, Turgutlu ilçesinde etkili olan sağanak yağışta tedbirli oldu. 21 araç ve 45 işçi ile münferit su basan noktalara müdahale edilerek, ekiplerin özverili çalışmaları ile sağanak yağışın getireceği aksiliklerin önüne geçildi.

Turgutlu ilçesinde öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış bazı noktalarda sele neden oldu. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, sele kısa sürede müdahale ederek vatandaşların yardımına koştu. MASKİ ekipleri 30 işçi, 5 iş makinesi, 12 vidanjör ve hendek açma araçlarıyla su basan bölgelere müdahale ederken, çevre ilçelerden araç desteği alındı. İtfaiye Müdürlüğü de 15 işçi ve 6 araçla bölgedeydi. MASKİ MAKOM gruplarının müdahalesiyle yağışın etkisiyle tıkanan kanalizasyon bordürleri ve yağmur suyu şebekeleri açıldı. Yapılan müdahale ile yeniden sağlıklı su akışı sağlandı. İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de su birikintisi oluşan noktalarda pompalarla su çekerek yağış izlerini kaldırdı. MASKİ Kanalizasyon Daire Başkanı Cem Çöllü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Başkanı Gürhan İnal, Kanalizasyon Daire Başkanı Şube Müdürü Berkan Cengiz, MASKİ Kaymakam Hüseyin Yelkenci de çalışmaların ahengini sağladı.

“Büyükşehir ve MASKİ vatandaşın yanında”

Daire Başkanı Cem Çöllü, sahadaki personelin özverili çalışmasıyla büyük kayıpların önüne geçildiğini belirterek, “İklim değişikliğinin etkilerini bir kez daha gördük. Turgutlu’da 17.00’den itibaren 20 dakika ani ve şiddetli sağanak yağış oldu. :00 bugün İstasyon alanı, Albayrak mahallesi ve Fatih Sanayi Sitesinde sel meydana geldi.Can kaybı ve can kaybı yaşanmadı.MASKİ Genel Müdürlüğü olarak 30 işçi 5 iş makinesi ve 12 vidanjör ve kanal açma ile anında müdahale ettik. Bazı konutların bodrum katlarında su baskını meydana gelirken gruplarımız da motopomp kullanıyordu. Suyu boşalttı. Ekiplerimiz alarmda.”

İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal, “Yağmurun etkisinin artmasıyla birlikte gruplarımız Turgutlu ilçemizde tarlada çalışmalarına başladı. Fırtınanın getirdiği aksiliklere karşı 6 araç ve 15 personelle müdahale ettik. ilçemiz genelinde sağanak yağış.Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak ve mağduriyetlerini gidermek için çalışmaya devam edeceğiz.Proje kapsamında MASKİ Genel Müdürlüğümüz ile koordineli olarak çalışıyoruz.Kardeşimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün liderliğinde vatandaşlarla buluşturduk” dedi. – MANİSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu