Haber

Kanser teşhisi kondu: ABD Savunma Bakanı Austin taburcu edildi

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, kanser tedavisi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yapılan yazılı açıklamada, Austin’in 1 Ocak’tan bu yana prostat kanseri tanısıyla hastanede tedavi gördüğü hatırlatıldı.

Açıklamada, tedavi sürecinin tamamlandığı belirtilerek, “Bakan Austin, sağlık personeliyle yapılan istişarelerin ardından bugün Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nden taburcu edildi.”

Bakan Austin’in Pentagon’daki görevine hemen dönmeyeceği, “bir süre evden çalışacağı” belirtildi.

Ne oldu?

ABD’de Savunma Bakanı Austin’in hastaneye kaldırıldığının geç duyurulması ülkede tartışma yarattı.

Pentagon’dan ilk olarak 5 Ocak’ta yapılan yazılı açıklamada Austin’in 1 Ocak’ta hastaneye kaldırıldığı ve durumunun iyi olduğu açıklandı.

Daha sonra aralarında Başkan Joe Biden’ın da bulunduğu üst düzey yöneticilerin yanı sıra Pentagon yetkilileri ve Kongre üyelerinin Austin’in hastaneye kaldırıldığını günler sonra öğrendiği ortaya çıktı.

Devam eden görüşmelerin ardından Pentagon, Bakan Austin’in 22 Aralık 2023’te hastaneye kaldırıldığı, prostat kanseri tanısı için ameliyat olduğu ve ertesi gün taburcu edildiği, ancak yaşadığı komplikasyonlar nedeniyle 1 Ocak’ta tekrar hastaneye kaldırıldığı bilgisini paylaştı. .

Austin’in hastaneye kaldırılması ve sonrasında Beyaz Saray dahil üst düzey yetkililere ve kamuoyuna gerekli bilgilerin verilmemesi tepki çekerken, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi, Austin’in “gizli” hastaneye kaldırılmasına ilişkin resmi soruşturma başlattığını duyurdu. Savunma Bakanı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu