Haber

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler Kırıkkale ve Niğde’de anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler Kırıkkale ve Niğde’de anıldı.

AFAD İl Müdürlüğü’nde düzenlenen programda Vali Mehmet Makas, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Büyük Türk milletinin 7’den 77’ye tüm dünyaya birlik ve beraberlik gösterdiğini ifade eden Makas, şöyle konuştu:

“86 milyonluk milletimiz tek yürek oldu, yaraları birlikte sardı. O dönemde NATO Genel Sekreteri Hatay’a geliyordu ve helikopterle bölgeyi gezerken bize değerli bir söz vermişti. ‘Yalnız Türk milleti’ Bu felaketi, bu birlik ve beraberliği başka bir ülkede aşabiliriz. Dönemin Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar, “Bizim birlik ve beraberlik görmemize imkân ve imkân yok” dedi. Allah bu birlik ve beraberliği daim etsin. Anadolu coğrafyasının son kalesi sadece ümmet coğrafyası için değil tüm insanlık için önemlidir. Çünkü Anadolu insanlığın son kalesidir.”

Protokol üyelerinin katıldığı anma programı, saat 04.17’de kısa film gösterimi ve saygı duruşunun ardından sona erdi.

Niğde

Niğde Valiliği Hüdavent Hatun Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programda İl Müftüsü Osman Ayas, depremde hayatını kaybedenler için dua ederken, depremle ilgili hazırlanan video da izlendi.

Vali Cahit Çelik, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Depremden etkilenen insan sayısının birçok ülkenin nüfusundan fazla olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:

“İlk depremin etkisi ve sonrasında yaşanan depremler dikkate alındığında yüzyılın felaketini yaşadık. Depremle ilgili 3 aşama var. Birincisi riskin azaltılması, ikincisi müdahale, üçüncüsü ise uyum. Şunu çok rahatlıkla söylemek isterim ki, ülkemiz özellikle müdahale ve uyum konusunda gerçekten zor durumda. Olgunluğunu kanıtladı. Allah ülkemizi, vatanımızı, devletimizi böyle büyük felaketlerden korusun. Büyük felaketler yaşatmasın. Niğde’de 169 ev sahibine toplam 8 milyon 872 bin lira yardım yapıldı. Aynı zamanda 142 kiracıya da toplam 4 milyon 544 lira yardım yapıldı. ” 1912 haneye, 311 haneye ulaşım dahil 4 milyon 665 bin lira, 110 vatandaşımıza ise 330 bin tahliye desteği sağlandı. Niğde’deki depremde vatandaşlarımıza toplam 37 milyon 531 bin 500 lira yardım yapıldı.”

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren de depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Hatay’dan atanan ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde görev yapan depremzede Hanifi Yalçın, büyük bir felaket yaşandığını, depremde yakınlarının hayatını kaybettiğini, devletin ve Niğde’nin her zaman yanlarında olduğunu vurguladı.

karesihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu