Haber

DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy’dan Menzil Tarikatına Sorular

demokratik Parti Şanlıurfa’da kayıp olarak aranırken Semerkand Vakfı’na bağlı olduğu belirtilen kaçak medresenin yanındaki ahırda ölü bulunan Abdülbaki Dakak hakkında Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, “Resmi Kur’an kursu üzerine” dedi. Diyanet baba Menzil’in resmi olmayan Kur’an Kursu’nu tercih ediyor Diyanet bu ailelere bu hizmeti vermiyor mu Vermiyorsa Menzil Diyanet’in önüne mi geçti Menzil nereden finansman sağlıyor Müfredata Diyanet bakıyor mu Menzil tarikatı içinde mi?” sorulmuş sorular.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy; Şanlıurfa’da kayıp olarak aranırken Semerkand Vakfı’na bağlı olduğu belirtilen kaçak medresenin yanındaki ahırda ölü bulunan Abdulbaki Dakak hakkında açıklama yaptı. Aksoy, şunları söyledi:

“Aileler elbette çocuklarının dindar yetiştirilmesini isteyebilirler. Bu sonuçta her ailenin tercihidir. Ama şöyle bir durum var: Öncelikle çocuk örgün eğitimden ayrılmıyor, bir yandan o da çok değerli.Ancak aile kontrolünden uzak.140 kilometre ötede Türkiye’nin açtığı Kur’an kursunu tercih etmiyorlar… Herhalde sık gidip çocuklarına bakamıyorlar.Benzer bir hikayeyi geçenlerde de gördük. Aladağ yurt yangını Bu çocuk eğitime maruz kalacak bir çocuk değil üstelik.

Baba, Diyanet’in resmi Kur’an kursu yerine Menzil’in resmi olmayan Kur’an kursunu tercih ediyor. Burada şunu sormak gerekiyor: Diyanet bu hizmeti bu ailelere vermiyor mu? Değilse Aralık; Diyanet’ten önce mi geldi? Bu çok değerli bir soru. Range finansmanını nereden sağlıyor? Diyanet Menzil tarikatının müfredatını denetliyor mu?”

Kaynak: ANKA / Siyaset

haber-suruc.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu