Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yurt dışındaki vatandaşlara çağrı: Sizden sandıklara bir kez daha sahip çıkmanızı bekliyorum

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların yüzde 50’ye ulaşamamasıyla 28 Mayıs’ta yeniden sandık başına gidecek. Yurt dışındaki vatandaşlarımız için oy kullanma işlemi 20 Mayıs’ta başlayacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÇAĞRI

Yurt dışında oy kullanmanın başlamasına 1 gün kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

“Bana büyük güven gösterdin”

Erdoğan, “Yurt dışında yaşayan değerli vatandaşlarım, rekor katılımla sandıkları havaya uçurduğunuz birinci tip seçimleri başarıyla tamamladık. Tüm zorluklara rağmen vatandaşlık misyonunuzu en keyifli şekilde yerine getirdiniz. Bana ve Cumhur İttifakına büyük iyilik ettiniz.

“ŞİMDİ ÖNÜMÜZDE İKİNCİ TUR VAR”

Terör örgütü mensuplarının sizi yıldırma, baskı yapma, iradenizi gasp etme girişimlerine boyun eğmediniz. Türk demokrasisinin gücüne güç kattınız, millet olarak hepimizi gururlandırdınız. Her biriniz adınızı siyasi tarihimize altın harflerle yazdırdınız. Göstermiş olduğunuz bu dik, demokratik ve kararlı duruşunuz için size en kalbi şükranlarımı sunarım. Şimdi önümüzde ikinci tip cumhurbaşkanlığı seçimi var.

“OY OYLAMA YARIN BAŞLIYOR”

Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy kullanma süreci yarın (20 Mayıs Cumartesi) başlıyor. Bulunduğunuz ülkelerdeki seçim tarihlerini yakından takip ederek demokratik hakkınızı titizlikle kullanmanızı rica ediyorum.

“VASİYETİNİZİ BİR DAHA ELDE ETMENİZİ İSTİYORUM”

Siz milletimizin yurtdışındaki temsilcilerinden iradenize daha güçlü bir şekilde sahip çıkmanızı bekliyorum. Bu imtihandan vicdanen rahat çıkacağımıza yürekten inanıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu