Haber

Çorum Belediyesi İsrail’i Kınadı

Çorum Belediye Meclisi, tüm parti gruplarının imzaladığı ortak açıklamayla İsrail’i kınadı.

Çorum Belediyesi meclisinde yer alan AK Parti, CHP ve MHP grupları yayımladıkları ortak açıklamada, İsrail’in Gazze halkına yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Bildirgede, yaklaşık bir asır önce Balfour Deklarasyonu ve İngiliz yönetiminin desteğiyle başlayan Filistin’deki Yahudi yerleşimiyle devam eden İsrail zulmü ve bugün Gazze’de binlerce masum insanın katledilmesi kınandı ve şöyle denildi: ” İnsanlığın tarihten ders alarak şekillendirdiği İnsan Hakları ve Savaş Hukuku çerçevesinde hiçbir yeri olmayan barbarlık ve barbarlıktır.” Vahşetin her geçen gün arttığı İsrail saldırılarına karşı sessiz ve duyarsız kalmanın vicdansızlık olduğu açıktır. Yıllardır Filistin’in çeşitli yerlerine keyfi saldırılar yapan, dilediğini öldüren, dilediğini hapseden, dilediği ev ve araziye el koyan, Yahudileri yerleştiren İsrail, evrensel değerlerin hiçbirini umursamıyor. Yaptığı katliamlar. “Ve işlediği suçlardan kimseye hesap vermiyor ve kendisini destekleyen ABD ve Avrupa’dan güç alarak vahşetini artırıyor.”

7 Ekim’de başlayan süreçte ambargo ve abluka altında kalan Gazze’nin dünyanın en büyük açık hava hapishanesi haline geldiği belirtilen bildiride, şu ifadelerle devam edildi:

“Yüksek duvarlarla çevrili şehirde yaklaşık 2 milyon Filistinli yaşam mücadelesi veriyor. İşgalci İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılarla kuralların daha da zorlaştığı şehirde hastane, gıda, ilaç, barınma, eğitim ve eğitim gibi ihtiyaçlar karşılanıyor. Artık elektriğin karşılanması mümkün değil.Osmanlı İmparatorluğu’nun kalıntısı olan bu topraklar gönül coğrafyamızdadır.Müstesna bir yeri vardır.Mercih yeri Kudüs, Batı Şeria ve Gazze ise vatanıdır. peygamberler, zulüm altında inlemeler, çocuklar acı ve dehşetten titriyor, anneler feryat ediyor, bizim burada rahat nefes almamız, hiçbir şey yokmuş gibi yaşamamız mümkün değil. Dünyanın bu zulümden haberdar olması mümkün değil, Rahatlatıcı acıların giderilmesi, bu yaraların sarılması, insani yardımların ulaştırılması ve bir an önce Gazze’ye ulaştırılması Türk Devleti’nin ve Türk Milleti’nin öncelikli meselesidir.Çorum halkı bu konuda son derece hassas olduğunu her fırsatta göstermektedir. Filistin Platformu’nun düzenlediği Büyük Filistin Yürüyüşüne 12 binden fazla vatandaşımız katılarak baskı ve soykırıma karşı seslerini yükseltti. 5 Kasım’da Anneler ve Çocukları Kadeş Meydanı’nda bir araya gelerek Gazze’deki temiz insanlar olan anne ve çocuklara destek vererek dünyayı duyarlı olmaya davet etti. Halkımızın tepkisinin en güçlü yansıdığı alan İsrail mallarına yönelik boykot hareketidir. Sosyal tesislerde İsrail sermaye mallarını boykot eden Çorum Belediyesi başta olmak üzere bu hassasiyeti gösteren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederiz. Çorum Belediye Meclisi olarak başta Müslüman toplumlar olmak üzere tüm insanlığı terör devleti İsrail’e karşı kararlı bir duruş sergilemeye ve harekete geçmeye davet ediyoruz. Zulümle kötü olanın, sonunda kötü olacağına inanır; Filistin’de ve tüm dünyada çocukların, kadınların ve mazlumların barış içinde yaşayacağı günlerin bir an önce gelmesini umuyoruz.” – ÇORUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu