Haber

Bursaspor ırkçılığa ‘vatanseverlik’ dedi, PFDK’yı eleştirdi

TFF 2. Lig Beyaz Lig’de 5 Mart Pazar günü oynanan Bursaspor-Amedspor maçında tribünlere “Yeşil” ve “Beyaz Boğa” pankartları açılarak Amedsporlu oyunculara ve teknik gruba sahada yapılan saldırıların ardından, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), konut sahibine 9 maçı seyircisiz oynaması için kadro verdi.

Penaltının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bursaspor, “Bu penaltı bize değil, tek çatı altında buluşan tüm takımların vatansever taraftarlarına verildi. Bilinmeli ki gerekli mücadele bundan sonra da devam edecektir. Yeter ki Bursaspor var olsun.”

Ne oldu?

Bursaspor ile Amedspor arasında 5 Mart’ta oynanan maçta Bursaspor taraftarları, faili meçhul cinayetlerle özdeşleşen Mahmut Yıldırım’ın “Beyaz Boğa” ve “Yeşil” kod adlı pankartlarını açtı. Sahaya bıçak ve mermiler atılırken, Amedsporlu oyunculara maç öncesi ve sonrasında soyunma odası ve koridorlarda saldırıldı. Maçın ardından PFDK, Bursaspor’a 9 maç seyircisiz ve 326 bin TL para cezası kesildiğini açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salı günü grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Bizim için Amed diye bir yer yok, Amedspor’dan söz edilmeyecek. Bursaspor taraftarını buradan selamlıyorum, milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum.” “. Bahçeli’nin açıklamalarının ardından MHP İl Teşkilatı kulübü ziyaret etti ve ziyaret anından görüntüler kulübün sosyal medya hesabından paylaşıldı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu