Ekonomi

Borsa İstanbul yatay açılışın ardından güne yükselişle başladı.

Investing.com – BIST 100 endeksi güne yatay bir açılışla başladı ve 6.606 puandan açıldı.

BIST 100 dünkü süreçlerde satıcılı hareket ederken günü yüzde 1,35 düşüşle 6.605 puanda kapattı. BIST 100’de dün işlem hacmi 141,9 milyar TL olurken, bu işlem hacmi borsa toplam hacminin yüzde 74’ünü oluşturdu. BİST 100’de 23 hisse kazanırken 75 hisse kaybetti.

Borsa İstanbul’da yatay açılışın ardından ilk süreçlerde endeks 6.500 puan bandını test ettikten sonra yönünü yukarı çeviren bir atak yaptı. İlk süreçlerde Holding, faktoringVe Tekstilgüne olumlu başlayan segmentlerin başında yer aldı. Bankalargüne ekside başlayan %1,5’lik düşüşle en çok gerileyen segment oldu.

BİST 100’de güne hızlı başlayan hisseler

BIST 100 endeksinde yer alan hisselerin ortasında KMPUR, BRSAN, SMRTG, BRYATVe TUKAŞalıcılarla başlayan hisselerin başında yer aldı.

YKBNK, GESAN, HALKB, AKBNKVe VESBEhisseleri ise güne negatif başlayan hisseler olarak ilk sırayı aldı.

borsa istanbulkarşısında ZEDURaçılışta tavan fiyata ulaşan en çok yükselen hisse oldu. BURÇÖte yandan taban fiyata gerileyerek en çok düşen pay olarak güne başladı.

Küresel piyasalar bugün Besledi Başka değerli bilgi akışı yoktur. FOMC toplantısı bugün sona ererken, Fed’in faiz kararıBeklenirken piyasalardaki genel görüş bankanın faiz oranlarını 25 baz puan artırarak politika faizini %5,25-%5,5 aralığına indireceği yönünde.

Faiz artırımı büyük ölçüde beklenirken, Fed Lideri açıklamanın ardından piyasalarda Powell’ın konuşması Vereceği raporlara odaklanacak ve dikkatle takip edecektir. 2023 yılının geri kalanı için genel görüş, Fed’in bu ayki faiz artırımının ardından sıkılaştırma politikasına son vereceği yönünde. Faiz indirimi beklentisi 2024’ün ilk çeyreğine işaret ediyor. Bu beklentiler ışığında Powell’ın konuşmasının küresel piyasaların risk iştahı ve varlık fiyatlamalarında etkili olması bekleniyor.

ABD endeksleri dün günü pozitif kapatırken, sabah saatlerinde vadeli endekslerin yatay hareket ettiği görüldü.

Borsa verileri, gerçeğe uygun değer, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere yatırımlarınızdan faydalı çıkmanıza yardımcı olacak tüm araçlar InvestingPro’da. katılmak tıklamak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu