Ekonomi

BioNTech’in net karı yılın ilk yarısında düştü

Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in net karı yılın ilk yarısında 311,8 milyon avroya geriledi.

Şirketten yapılan açıklamada, BioNTech’in bu yılın ilk yarısındaki toplam gelirinin 1 milyar 444,7 milyon euro, toplam net karının ise 311,8 milyon euro olduğu belirtildi.

Geçen yılın ilk yarısında şirketin toplam geliri 9 milyar 571,1 milyon euro, toplam net geliri ise 5 milyar 370,8 milyon euro oldu.

Açıklamada, BioNTech’in bu yılın ikinci çeyreğindeki toplam gelirinin 167,7 milyon euro, net zararının ise 190,4 milyon euro olduğu kaydedildi. Geçen yılın aynı döneminde şirketin toplam geliri 3 milyar 196,5 milyon euro, net karı ise 1 milyar 672 milyon euro oldu.

Tazminat davalarının merkezinde BioNTech

Almanya’da bir sağlık çalışanının Kovid-19 aşısının yan etkileri olduğu iddiasıyla BioNTech’e açtığı davanın ilk duruşması Haziran ayında Hamburg Bölge Mahkemesi’nde görüldü.

Söz konusu sağlık çalışanı, kalp ritm bozukluğu, vücudunun üst kısmında ağrı, kol ve bacaklarda şişlik, yorgunluk, uyku bozukluğu, beyin bulanıklığı gibi belirtiler nedeniyle meydana gelen bedensel zararlar için 150 bin avro tazminat talep etmişti. aşı olduktan sonra ortaya çıktığını söyledi.

Davacı ayrıca şirketten belirlenemeyen maddi zararın tazminini talep etmiştir.

Söz konusu dava, iki hukuk firmasının takip ettiği milyonlarca avroluk tazminat davalarından biri olmasıyla dikkat çekiyor.

Davaları açan diğer hukuk firması, Mainz merkezli Casar-Preller idi; Rogert & Ulbrich, Covid-19 aşılarının iddia edilen yan etkileri nedeniyle tazminat talep eden müşteriler için yaklaşık 250 dava açtığını, 100 davayı Caesar-Preller’ın temsil ettiğini açıkladı.

İki hukuk firması daha önce Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in dizel emisyon skandalı için tüketicilere tazminat sağlamıştı.

Almanya’da uygulanan 224 milyon aşı dozunun yaklaşık dörtte üçü BioNTech tarafından üretilirken, tazminat davalarının büyük çoğunluğunun aşılarda mRNA teknolojisinin kullanılmasına öncülük eden BioNTech’e açıldığı belirtildi.

Almanya’daki vakalar, BioNTech’in COVID-19 salgınından bu yana dünya çapında karşılaştığı en büyük tazminat talebini temsil ediyor.

kaleajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu