Haber

Bayrampaşa Belediyesi’nden depremzedeler için yepyeni bir yaşam alanı

Kahramanmaraş’ta onbinlerce kişinin ölümüne ve 2 milyondan fazla kişinin evsiz kalmasına neden olan iki depremin ardından tüm imkanlarını seferber eden Bayrampaşa Belediyesi, şimdi de depremzedeler için Kahramanmaraş’ta konteyner kent kuruyor. Çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı konteyner kent, 500’den fazla ailenin kesintili yaşam alanı olacak.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta toplam 11 ili etkileyen ikili depremlerin ardından tüm imkanlarını seferber eden Bayrampaşa Belediyesi, şimdi de depremzedeler için konteyner kent kuruyor. 2 oda, mutfak, tuvalet ve banyodan oluşmaktadır. Öte yandan konteyner kentin çevresine yerleştirilen çocuk oyun alanı, kamelyalar, dinlenme alanları ve spor aletleri ile depremin izleri silinmeye ve acısı hafifletilmeye çalışılıyor.

Kahramanmaraş’taki konteyner kent çalışmalarını yakından takip eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Depremin bölgede açtığı yaraları sarmak için büyük afetin ilk saatinden itibaren tüm imkan ve ekiplerimiz ile sahadayız. ve kalbimizde. Şimdi de depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta konteyner kent kuruyoruz. Çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Acıyı dindirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu