Ekonomi

Ark Invest Portföyünü Ayarlıyor: Bitcoin Artışına Karşı Coinbase ve Grayscale Satıyor

Cathie Wood liderliğindeki Ark Invest, Bitcoin’deki ciddi yükseliş nedeniyle yakın zamanda portföyünü yeniden düzenledi. Firma, Bitcoin yükselişini teşvik eden spot Bitcoin ETF’leriyle ilgili Grayscale-SEC davasında olumlu bir mahkeme kararıyla karşı karşıya. MADENİ PARA) Global Inc ve Grayscale Bitcoin Trust hisselerini sattı.

Salı günü Ark Invest, ARK Yeni Nesil İnternet ETF ve ARK Fintech Innovation ETF aracılığıyla 42.613 Coinbase hissesini 3,3 milyon dolar bedelle devretti. Bu karar, Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un bunun işlem hızını artırmak için olduğunu söylemesinin ardından geldi; bu hareket, Jack Dorsey’in bir sorusuna yanıt olarak Wood tarafından da onaylandı. Bitcoin’inLightning Network’ün hayata geçirilmesine ilişkin duyuruyu takip etti.

Eş zamanlı olarak Ark Invest, 2,5 milyon dolar değerindeki 100.739 Grayscale Bitcoin Trust hissesini elden çıkardı. Wood daha önce Grayscale’i Barry Silbert’in Dijital Para Grubu’nun değerli bir yönü olan soğuk depolama güvenliğine olan bağlılığından ötürü övmüştü.

Bu satışlara rağmen Ark Invest, Bitcoin’in geleceği konusunda iyimser olmaya devam ediyor. Firma, spot Bitcoin ETF’lerinin olası onaylanmasının ardından Bitcoin’in on yılın sonunda 1,48 milyon dolara ulaşmasını bekliyor.

Bu satışlara ek olarak Ark Invest, ARKW aracılığıyla 259.628 adet Robinhood Markets Inc hissesinin 2,38 milyon dolara satın alınması da dahil olmak üzere başka önemli işlemler de gerçekleştirdi. Bu satın alma, dört ETF’deki %4,1 hisseyle Ark Invest’in Robinhood hisselerinin ikinci en büyük kurumsal sahibi konumunu güçlendiriyor.

Şirket ayrıca ARK Genomic Revolution ETF aracılığıyla 55.271 Moderna Inc hissesi satın alırken, 10.396 NVIDIA (NASDAQ: NVDA ) Corp hisselerini sattı. Haberde ayrıca Ark Invest’in Nvidia’nın 5 dolar değerinde olduğu ve Apple’ın (NASDAQ:) geçmişinden de bahsedildi. AAPL) ve Tesla gibi şirketlerin yatırım stratejileri tartışılırken Wood ve Warren Buffett arasında karşılaştırmalar yapıldı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

fatihajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu