Ekonomi

ABD Başkanı Biden, Ajay Banga’yı Dünya Bankası Başkanlığına aday gösterdi

YENİ ABD Başkanı Joe Biden, Dünya Bankası Başkanlığı için Ajay Banga’yı aday gösterdiğini açıkladı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada sözlerine yer verilen Biden, 30 yılı aşkın tecrübesi bulunan Banga’nın Dünya Bankası’na liderlik edecek donanıma sahip olduğunu belirtti.

Biden, Banga’nın gelişmekte olan ekonomilerde istihdam yaratan ve yatırım getiren başarılı küresel şirketler kurma ve yönetme ve köklü değişim zamanlarında kuruluşlara rehberlik etme konusundaki deneyimine işaret ederek, dünyanın dört bir yanındaki küresel başkanlarla ilişki kurma konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahip olduğunu vurguladı.

Banga’nın iklim değişikliği de dahil olmak üzere zamanın en acil sorunlarının üstesinden gelmek için kamu-özel kaynaklarını seferber etme konusundaki deneyimine değinen Biden, “Hindistan’da büyüyen Ajay, gelişmekte olan ülkeler ve Dünya’nın karşılaştığı fırsatlar ve zorluklar konusunda büyük bir lider. Bankanın yoksulluğu azaltma ve refahı artırma taahhüdü.Kendi sözünü kullandığı tez gündemini nasıl yerine getireceğine dair benzersiz bir bakış açısına sahip.

Açıklamada Dünya Bankası Lider adayının özgeçmişine de yer verilirken, Ajay Banga’nın şu anda General Atlantic’te Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı kaydedildi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Ajay Banga’nın Dünya Bankası Başkanlığı adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada, Banga’nın gerçek liderlik ve yönetim becerileri, gelişmekte olan pazarlarda yaşama ve çalışma deneyiminin, Dünya Bankası’na liderlik edeceğini, önemli kalkınma hedeflerine ulaşacağını ve bankayı iklim değişikliği konusunda dönüştürün. Zorlukların üstesinden gelmek için onları geliştirecek finansal uzmanlığa sahip olduğunu belirtti.

Banga’nın deneyiminin Dünya Bankası’nın aşırı yoksulluğu ortadan kaldırma ve ortak refahı genişletme hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacağını vurgulayan Yellen, Banga’nın kamu bölümü, özel şube ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar arasında yan kuruluşlar kurma geçmişinin değerine de işaret etti.

Yeni liderin Mayıs ayı başlarında seçilmesi bekleniyor.

Öte yandan Dünya Bankası’ndan dün yapılan açıklamada, mevcut lider David Malpass’ın istifa edeceğini açıklamasının ardından Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu’nun bir sonraki başkanın seçimini görüşmek üzere toplandığı bildirildi.

Gelecek cumhurbaşkanının taşıması gereken kriterlere de yer verilen açıklamada, yeni cumhurbaşkanının mayıs ayı başında seçilmesinin beklendiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, cumhurbaşkanlığı adaylarının 29 Mart’a kadar sunulması gerektiği de belirtildi.

baykan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu